Şampiyonlar Şampiyonası’nda Türk yarış otomobili

Geride bıraktığımız hafta sonu Miami,Amerika’da gerçekleşen Race Of Champions yani bildiğimiz adıyla Şampiyonlar Şampiyonası; bir çok ünlü pilota ve heyecan dolu anlara ev sahipliği yaptı.

Tüm dünyadan otomobil sporlarının efsane pilotlarını bir araya getiren ve eşit otomobillerle birbiriyle yarıştıran Race of Champions’da bu yıl Avitaş Motorsport tarafından İstanbul’da hazırlanan 4 çeker ve 310 bg gücündeki SuperCar Lites yarış otomobilleri kullanıldı. Final yarışında kullanılan Türk Malı, Avitaş Motorsport üretimi SuperCar Lites yarış otomobilleri, toplam tur zamanında 36 saniyeye inmeyi başararak hızını ve dayanıklılığını ispatladı.

İstanbul’da üretilip, ROC 2017’nin resmi yarış otomobillerinden biri haline gelen SuperCar Lites, ülke dışındaki başarılarıyla Avitaş Motorsport’un gururu olmaya devam ediyor. Avitaş Motorsport Direktörü Halid Avdagiç, Marlins Park’ta podyum sonrası görüşlerini şöyle ifade etti :”Bugün burada yaşananlar sadece benim ve Avitaş Motorsport ekibinin değil, tüm Türkiye’nin gurur duyacağı anlardır. Kısa zaman önce hayal bile olamayacak başarılara imza atmak her şeyden önce inancın, disiplinli çalışmanın ve kaynakları doğru kullanmanın ürünüdür. İstanbul Pendik’teki tesislerimizden çıkan bu şanslı otomobil, üzerinde Montoya, Vettel, Solberg, Button, Kristensen ve Massa gibi sporun efsane olmuş isimlerini taşıdı. Hem iki gün boyunca en hızlı zamanlara imza atıp hem de sorunsuz hizmet sunması, doğru yolda olduğumuzun göstergesi. Bu stadyuma gelen onbinlerce seyirci ve TV ve internet üzerinden ulaştığımız milyonlar, bu başarımızı, bu büyük gösteriyi heyecanla takip etti. Bu ilgi, bizim için çok önemli bir motivasyon. Bu motivasyonla daha da sıkı çalışmaya, ülkemizi temsil etmeye devam edeceğiz”

 

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir