2018 Audi Q8 testte yakalandı

Audi‘nin merakla beklenen SUV’u Q8, üretim haline en yakın haliyle ilk kez kameralara yakalandı.

Daha önce Detroit Motor Show‘da konsept haliyle görücüye çıkarılan model, kamuflajlı haliyle yapılan yol testleri sırasında meraklılarının objektifine takıldı. Alman üreticinin SUV sınıfında ‘amiral gemisi’ rolünü üstlenecek yeni Audi Q8, konsept modele oldukça benzeyen hatlarıyla az da olsa merakları gidermiş oldu.

Fotoğraflara bakılırsa; yeni Audi Q8, güncel coupe rakipleri gibi arka kısıma doğru azalan eğimi kendince yorumlayarak kullanacak. Mevcut modellerin aksine nispeten daha dik sayılabilecek ve daha keskin bir bagaj kapağıyla görüntülenen ‘coupe’ formlu Q8, karanlık ortamlarda net olarak seçilebilen LED farlarıyla ve stoplarıyla da Audi’nin en yeni modellerine selam çakıyor.

Audi’nin kadrolu ağır abisi Q7 ile aynı karede de görüntülenen Q8, daha önce söylenen; ‘daha büyük ebatlara sahip olacak’ dedikodularını açık bir şekilde doğruluyor. Q8‘in Plug-in Hibrit versiyonuna kesin gözüyle bakılsa da; modelin teknik detayları, motor ve donanım seçenekleri hakkındaki detaylar bilinmezliğini koruyor.

Test ve geliştirme süreci devam eden Q8‘in 2018’in ilk aylarında yolla çıkması bekleniyor.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir