Ford Capri 10 Temmuz’da Tanıtılacak

Yeniden doğan Ford Capri 10 Temmuz Çarşamba günü Dünya’ya tanıtılacak.

Ford, yeni Capri’nin 10 Temmuz Çarşamba günü sosyal medyada yayınladığı yeni bir gönderiyle tanıtılacağını doğruladı. Futbolcu Eric Cantona’nın son model Capri 2.8 Injection’ın yakıt doldurma kapağına elektrikli araç şarj cihazını takmaya çalışmasını gösteren kısa bir video yayınladı. Coupé’nin arka camında “Efsane geri döndü” ve kısa tarih yazıyor.

Bu, Ford’un bir sonraki elektrikli SUV’sinin, geri dönüşünü güçlü bir şekilde ima eden yakın tarihli bir gerilla pazarlama kampanyasının ardından Capri adını yeniden kullanacağını etkili bir şekilde doğruluyor. Yeni Capri, çeşitli içten yanmalı motorlara sahip küçük, alçak bir coupe yerine, mevcut Ford Explorer ile aynı altyapıya sahip yüksek sürüşlü elektrikli bir fastback olacak.

Volkswagen’in MEB EV platformunu temel alan, üç motor seçeneği (170bg, 285bg ve 340bg) ve üç pil boyutu (52kWh, 77kWh ve 79kWh) ile teknik olarak Explorer ile aynı olması bekleniyor. Referans vermemiz gerekirse, en üst jenerasyon Ford Explorer Extended Range, 0-100 km/s hıza 5,3 saniyede ulaşıyor ve 530 km menzile sahip.

Yeni Capri, orijinalinin üretiminin sonlandırılmasından 38 yıl sonra yeniden dönmüş oluyor. Fiesta’nın daha önce montajının yapıldığı Ford’un Köln, Almanya fabrikasında üretilecek.

 

 

Kaynak: Autocar UK

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir