2017 Skoda Octavia hakkında herşey!

Geride bıraktığımız günlerde Çek üreticinin bir kaç görselle müjdelediği yeni Skoda Octavia tüm detaylarıyla ortaya çıktı. Markanın en başarılı modeli olarak değerlendirebileceğimiz Octavia, yenilenen görünümüyle ve ‘Simply Clever’ mottosuna göre hazırlanan dokunuşlarla yollara iniyor.

Skoda Octavia‘da değişim hareketinin ilk ve en çok hissedildiği yer yeni yüzü. Değişen Octavia, yerini aldığı modele genel hatları itibariyle benzese de ön kısımda yapısal olarak değişime uğrayan aydınlatma grubu yeni modelin imzası. Adaptif ve Full LED olarak satın alma şansınız bulunan farlara, yine LED olarak hazırlanan sis farları eşlik ediyor. Dikey formlu ızgara ve havalandırma girişleri ise artık daha fazla kromla süslü. Octavia’nın arka kısmında ise yenilenme hareketinin ipucunu veren en büyük detay stoplar. C formlu yapıdan vazgeçmeyen Skoda, yeni modelde stopları biraz daha göz alıcı bir hale getirmiş.

Octavia’nın yaşam alanı ise artık çok daha teknolojik. Bolero, Amundsen ve Colombus olarak isimlendirilen 3 farklı bilgi-eğlence donanımı seviyesiyle satışta olacak yeni Octavia, en tepedeki modelinde yeniden tasarlanan 9.2 inçlik bir dokunmatik ekranı donanım olarak sunuyor. Apple CarPlay, Anroid Auto, MirrorLink ve SmartGate gibi bağlantı sistemlerini destekleyen bilgi-eğlence sistemi, Skoda Connect sistemi ile mobil telefonlara bağlantı imkanı sunuyor. Hızlı veri transferi için LTE bağlantıyı destekleyen sistem aynı zamanda Wi-Fi hotspot olarak kullanılabiliyor. Isıtmalı direksiyon simidi, Ambiyans aydınlatmaları, arka kısıma yerleştirilen 2 adet USB girişi gibi bir çok yeniliğe kavuşan Octavia‘nın Combi modellerinde bagaja yerleştirilen bir LED fener de bulunuyor. Octavia’sını aile bireyleriyle paylaşmak durumunda olan kullanıcılar ise otomobillerinin anahtarlarına tanımlanan ayarlarla; kendi klima,koltuk ve diğer ayarlarına hızlıca ulaşabilecek.

Yeni Skoda Octavia‘da ayrıca; römork çekildiği sırada otomobilin stabilitesini koruyan yardımcı, ‘Yaya Koruma Sistemi, kaza sırasında kemerleri gerginleştirip camları ve sunroofu kapatan ‘Yolcu Koruma Sistemi’, ‘Kör Nokta Uyarı Sistemi’ ve ‘Arka Trafik Uyarı Sistemi’ gibi bir çok güvenlik donanımı bulunuyor.

1.0 litreden 2.0 litreye kadar; benzinli ve dizel olmak üzere bir çok motor seçeneğiyle satışa çıkacak Octavia, 85 beygirden 230 beygire kadar bir çok güç seçeneğine sahip. 115 beygirlik 1.0 EcoTSI ünite ile verimlilik odaklı kullanıcıları hedefleyecek Octavia, vRS modellerinde ise 2 litrelik TSI motorla ve ürettiği 230 beygir güç ile hızlı bir Skoda’ya sahip olmak isteyenlerin isteklerini karşılayacak. 150 beygir gücündeki 2 litrelik dizel ünite ve 7 ileri otomatik DSG şanzıman ile desteklenen, dört tekerlekten çekişe sahip Octavia versiyonu ise model tarihinde bir ilk olacak. Yeni Skoda Octavia’da ayrıca CNG ile çalışan bir G-TEC motor da bulunacak. 1.4 litrelik G-TEC ünite 110 beygir güç üretecek.

Yeni Octavia için siparişlere Mart ayı itibariyle başlanması beklenirken fiyatların nasıl olacağı konusunda ise hiç bir bilgi bulunmuyor.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir