2017 Audi RS5 Ring’de yakalandı

Audi’nin 2016 ortasında duyuruduğu 2. nesil A5; yarı ateşli versiyonu S5′ten sonra şimdi de RS5‘e gün sayıyor. Geliştirmesi aşamasında olan model Nürburgring’de yapılan testleri sırasında kameralara yakalandı.

Nürburgring‘in kadrolu kamuflajlı otomobil avcıları tarafından çeken videoda en çok dikkat çeken ise RS5‘in sesi. Egzozdan çıkan tınılara bakılırsa RS5’te test edilen motor çift turbo destekli V6 ünite. Henüz doğrulanmış olmasa da modelin önceki neslinde kullanılan 4.4 litrelik atmosferik motordan kurtularak daha verimli V6’ya geçiş yapması kuvvetle muhtemel. Bu iddiayı destekleyen en büyük kanıt ise çekilen video oldu.

RS5‘in nasıl görüneceği ise şimdilik muamma. Daha önce yapılan testlerde S5‘in gövdesi kullanılsa da bu sefer kamuflaj kullanılması modelin son haline giderek yaklaşıldığının ipucunu veriyor. Test otomobili, ön kısımdaki büyük hava girişleri ve daha farklı görünen ön tamponuyla dikkat çekiyor. Modeldeki değişiklikleri görmemiz için ise biraz daha beklememiz gerekecek.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir