Volkswagen Beetle üretimden kalkıyor

Volkswagen’in Ar-Ge bölümü başkanı Frank Welsch, yaptığı açıklamayla ikonik model Beetle’nin yeni neslinin üretilmeyeceğini ve mevcut modelin son Beetle olacağını duyurdu.

Alman üretici Volkswagen’in 1938 yılında üretime soktuğu ve dünyanın en çok satan otomobillerinden biri olan Beetle, üretim bantlarına veda ediyor. 1997 yılında yeni nesliyle üretime sokulan ve 2011 yılında ikinci jenerasyona geçiş yapan Beetle’nin yerine aynı isimle yeni bir model gelmeyecek.

Cenevre Otomobil Fuarı’nda konuşan Frank Welsch, retro esintiler taşıyan VW ID Buzz konseptinin mevcut Beetle’nin yerini alabileceğini söyledi. “2 veya 3 jenerasyon yeterliydi.” diyen Welsch; “Akıllarda kalan tasarımla Beetle’yi ürettik fakat bunu her defasında tekrar edemeyiz. 5 kez yeni Beetle üretemeyiz.” dedi.

Beetle Convertible’nin yerini, yeni model T-Roc’un convertible versiyonun doldurabileceğini söyleyen Frank Welsch, aynı T-Roc’un Golf ve Eos’un convertible versiyonlarının da yerini alabileceğini açıkladı. Volkswagen düşük satış adetleri nedeniyle Scirocco’nun üretimine de son verme kararı almıştı.

 

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir