2017 BMW 5 Serisi Touring’e 5 kala

BMW‘nin geride bıraktığımız günlerde dünyaya duyurduğu; en yeni modeli G30 5 Serisi, Touring yani steyşın vagon karoseriyle kameralara yakalandı. Test için yola çıkan modelin ön bölümünde kamuflaj bulunmazkez arka kısım yapılan kamuflaj sebebiyle net olarak görüntülünemedi.

Daha önce de kameralara yakalanan yeni BMW 5 Serisi Touring, önceki testlere oranla daha hafif bir gizleme operasyonuyla örtüldüğü için hakkında daha çok detay ortaya çıkmış oldu. Ön kısımda tanıtılan mevcut sedan modelle aynı yüzü taşıyan 5 Serisi Touring’in, arka kısımıyla ilgili gizem ise sürmeye devam edecek. Meraklıların yakın zamanda yapılması beklenen basın lansmanıı beklemesi gerekecek.

Audi A6 Avant, Mercedes-Benz E Serisi Estate, Volvo V90 ve Jaguar XF Sportbrake gibi modellere doğrudan rakip olarak yollara çıkacak olan yeni 5 Serisi Touring, sedan versiyonu gibi bir çok yeni teknoloji ile birlikte kullanıcılarına sunulacak. Diğer 5 Serisi veriyonlarıyla birlikte, OKL yani Almanlar arasında bilinen adıyla ‘Oberklasse’ platformu üzerinde üretilecek olan model, yerine geldiği F10’dan 100 kilogram daha hafif olacak. OKL platformunu aynı zamanda BMW’nin gelecekteki yeni modeli X7 ve mevcut modeller X5 ve X6’nın yeni versiyonları da kullanacak. Yeni 5 Serisi Touring’in bagaj yüklleme alanı ise normal koşullarda 560 litre; tüm koltukları yatırıldığında ise 1670 litre olacak. Bu rakamla rakiplerinin bir çoğunun ( Audi A6 Avant: 565 litre, Volvo V90:560 litre) gerisinde kalmayan 5 Serisi Touing, 670 litrelik dev bir bagaj hacmi sunan yeni Mercedes E Serisi Estate‘ye karşı 1-0 yenik durumda olacak.

Yeni 5 Serisi Touring’de kullanılacak olan motorların, BMW grubundan ve sedan kardeşinden alınacak üniteler olduğu da doğrulanan bilgiler arasında. 2 ve 3 litrelik; benzinli ve dizel üniteleri kullanacak olan steyşın modelin en güçlü versiyonu ise 4 turbolu 3 litrelik dizel ünite ile desteklenecek. Önceki modelde 3 turbo ile beslenen 3 litrelik ünitenin yerini alacak olan bu motor, olası bir M5 Touring projesi gelişmezse serinin en güçlü motoru olacak. 400 bg güç ve 665 Nm tork üretecek olan bu motorla, BMW güç ve tasarrufu bir arada sunacak. Motorlar 6 ileri manuel ve 9 ileri otomatik şanzımanlarla kombinlecek.

Yeni BMW 5 Serisi Touring‘in ayrıca bir Hibrit versiyonunun da olacağı, edinilen bilgiler arasında. 2 litrelik benzinli ünite ile birlikte çalışacak elektrikli motorla güçlendirilecek olan hibrit model, toplamda 245 bg güce ve 400 Nm torka sahip olacak. Touring’in gelecek yıllarında ise, BMW’nin 1.5 litrelik 3 silindirli benzinli motoruyla destekleneceği kuvvetle muhtemel gözüküyor.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir