2017 Mazda CX-5 banttan indi

 

Mazda‘nın geçtiğimiz günlerde Los Angeles Motor Show‘da sahneye çıkardığı yeni crossover modeli CX-5‘in seri üretimine başlandı. Yeni teknolojileriyle ve yeni tasarımıyla crossover sınıfında rekabeti kızıştırmaya gelen yeni CX-5, 2017 yılının ilk aylarından itibaren yollarda olacak.

Mazda’nın 5 yıl önce üretimine başladığı ve 1 milyonluk satış rakamını Nisan 2015’te aşan CX-5, Mazda 3‘ten sonra markanın en çok satan ikinci modeli olarak dikkat çekiyor. Mazda’nın yeni tasarım diline uygun olarak kabuk değiştiren yeni model, şimdilik markanın Ujina tesisinde üretilemeye başlandı. Hiroshima, Japonya’da bulunan tesisin üretim bantlarından dün itibariyle inen ilk CX-5, markanın en ikonik renklerinden metalik kırmızı ile boyandı. Japon iç pazarı için üretilen ilk modelin ardından sırasıyla diğer global pazarlara da üretimler start aldı.

Mazda’nın Ujina tesisinde CX-5 ile beraber; CX-3, CX-9, MX-5 ve Fiat 124 üretiliyor. Hofu, Japonya’da bulunan diğer tesis ise Mazda 2, Mazda 3 ve Mazda 6‘nın üretimine ev sahipliği yapıyor.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir