Volkswagen T-Roc kameralara yakalandı

Volkswagen‘in özenle sakladığı yeni crossover modeli T-Roc, kamuflajlı haliyle kameralara yakalandı.

Farlarında ve stoplarındaki örtülerin dışında neredeyse tamamen kamuflajsız olarak görüntülenen yeni Volkswagen T-Roc, üretim haline neredeyse kavuştuğunu göstermiş oldu. Ürün geliştirme mühendisleri tarafından test edilen prototip, tıpkı daha önce Hyundai i20 kostümü giydirilmiş Seat Ibiza prototipi gibi Ford Edge kostümüyle ve Ford logosuyla dikkat çekti.

Volkswagen‘in giderek büyüyen kompakt crossover segmentindeki ilk modeli olacak T-Roc, ilk görüntülere bakılırsa VAG’ın premium oyuncusu Audi‘nin Q2‘sine oldukça benzeyecek. Çizgileri itibariyle Ingolstadt’lı akrabasından izler taşıyan yeni Volkswagen, benzerliğin de ötesinde Q2 ile aynı platform üzerinde (MQB) üretilecek.

Markanın B segmentindeki önemli oyuncusu Polo ile kompakt sınıf modelleri arasında konumlandırılacak olan T-Roc, ebatlarıyla kullanışlılık sunarken fiyatıyla da Tiguan’dan daha hesaplı olacak. VAG‘ın; 1 litrelik 3 silindirli TSI motorunu ve 1.5 litrelik yeni benzinli ünitesini kullanacak yeni Volkswagen 1.6 litrelik dizel üniteyi de motor gamında bulunduracak. Dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olacak Volkswagen T-Roc, 7 ileri DSG otomatik şanzıman ve 6 ileri manuel şanzımanlarla satışa çıkacak.

2018’in bir çok yeni modeli gibi Eylül ayında Frankfurt Otomobil Fuarı‘nda sahne alması beklenen Volkswagen T-Roc‘un, etkinlikten önce lansmanının yapılması da ihtimaller arasında. Fiyatlar ve satış tarihi konusunda ise bilinmezlik devam ediyor.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir