2018 Focus ST 1.5 litrelik Ecoboost ile geliyor

Ford‘un 4. neslini yollara çıkarmaya hazırlandığı Focus‘u ve ateşli ST versiyonu hakkında yeni bilgiler gelmeye devam ediyor.

Marka cephesinden alınan bilgiye göre; yeni Ford Focus ST, 280 beygir civarında bir güç üretecek olan 1.5 litrelik Ecoboost motor ile birlikte geliyor. Geçtiğimiz günlerde duyurulan Fiesta ST’nin 1.5 litrelik 3 silindirli motoru gibi silindir de-aktivasyon sistemine sahip olacak yeni motor, küçük kardeşinin aksine 4 silindirli olarak karşımıza çıkacak.

Avrupa’da giderek katılaşan emisyon normlarına karşı ‘down-sizing’ akımına dahil olan Ford, 2 litrelik benzinli ve dizel motorlarında da küçülmeye gidecek. Focus ST‘nin dizel versiyonunda da 1.5 litrelik bir dizel ünite kullanmayı planlayan marka, küçük üretim adetleriyle 2 litrelik dizeli manuel şanzımanla birlikte satışta tutabilir. Ford Focus ST‘nin toplam satış rakamlarının yarısını dizel motorlu versiyonunun oluşturduğu düşünülürse, Ford‘un dizel ST‘yi birden fazla seçenekle oyunda tutması anlaşılabilir. Öyle ki Cenevre Otomobil Fuar’ında Autocar‘a konuşan Ford Performans‘ın proje mühendislerinden Tyrone Johnson; ”Dizel versiyon, Focus ST için oldukça önemli…” demişti.

4. jenerasyon Focus‘u tıpkı yeni Fiesta’da olduğu gibi; Titanium, Vignale, ST ve ST-Line versiyonlarla tanıtması beklenen Ford’un, ürün gamına Fiesta Active gibi bir modeli dahil edip etmeyeceği ise şimdilik bilinmiyor. Mevcut modelin üretildiği C platformunun yeni versiyonu olan C2 platformu üzerinde şekillenecek olan yeni Focus, 50mm daha uzun dingil mesafesine sahip olacak. Topla uzunluğu 4.4mm arttırması beklenen Focus‘un platform güncellemesiyle birlikte; daha hafif, daha rijit ve daha geniş olacak. Focus tıpkı diğer en yeni Ford modeli olan Fiesta gibi, hem tasarım anlamında hemde teknoloji anlamında bir çok yenilikle birlikte yollara çıkacak.

Yeni Focus‘un; beklendiği gibi Frankfurt Otomobil Fuarı’nda değil daha önce Fiesta‘nın dünya lansmanında yapıldığı gibi ‘Go Further‘ organizasyonuyla görücüye çıkarılacağı da gelen bilgiler arasında. Tarih için ise biraz daha beklememiz gerekecek.

 

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir