2017 Seat Ibiza’nın detayları belli oldu

İspanyollar’ın gururu Seat yeni Ibiza’yı resmen duyurdu. 31 Ocak’ta yapılan büyük bir organizasyonla tüm dünyaya yeni modelini resmen tanıtan marka; yeni teknolojileriyle, yeni donanımlarıyla ve yeni alt yapısıyla en çok satan modeli Ibiza’yı artık daha iddialı hale getirdi.

Volkswagen grubunun yeni platformu; MQB A0 üzerinde üretilecek yeni Seat Ibıza, 5. neslinde büyüyen ebatları, yeni teknolojileri ve yeni tasarımıyla dikkat çekiyor. Önceki modele göre; 87mm daha geniş, 2mm daha kısa ve 1 mm daha alçak olacak yeni Ibiza, 95mm artan dingil mesafesiyle kabinde artık çok daha fazla yaşam alanı sunuyor. 63 litre artarak toplam 355 litreye ulaşan bagaj hacimi ise B segmentinden çok kompakt modellerde görmeye alıştığımız türden.

Yeni Ibiza‘da güç üniteleri konusunda büyük bir devrim yaşanmasa da motor gamına eklenen; 150 beygir gücündeki 1.5 litrelik TSI ünite, Ibiza’nın FR versiyonuyla biraz heyecan arayanların hizmetinde olacak. Motor gamında 1 litrelik 3 silindirli benzinli üniteden ve 1.6 litrelik dizele kadar bir çok seçenek bulunacak. 5 ileri manuel şanzımanla düşük beygir gücüyle sunulan modeller desteklenirken, daha fazla güç sunan modellerde 6 ileri manuel kullanılacak. 7 ileri otomatik DSG ise model gamındaki neredeyse tüm modellerde tercih edilebilir olacak.

Sadece 5 kapılı olarak üretilecek yeni Seat Ibiza, bir çok farklı donanım seçeneği ile satışta olacak. Donanım detayları tam olarak bilinmese de giriş seviyesinde; 5 inçlik bilgi-eğlence sistemi ekranı ve otonom acil fren gibi donanımların bulunacağı, en tepedeki donanım paketinde ise ekran boyutunun 8 inçe ulaşacağı ve adaptif hız sabitleyici, LED farlar, LED ambiyans aydınlatmaları, kablosuz sarj gibi bir çok donanımın olacağı biliniyor. Multimedya sisteminin Apple CarPlay, Android Auto ve MirrorLink bağlantılarını destekleyeceği yeni Ibiza’da ayrıca Beats tarafında geliştirilen özel bir ses sistemi de özel donanım paketlerinde bulunacak.

FR versiyonunu en üst seviye donanım paketinin tüm özellikleriyle donatan ve ekstra bir çok özellik ekleyen Seat, Ibiza’nın bu agresif versiyonunda; daha sert süspansiyonlara, çift egzoz çıkışına ve sürüş modlarına yer verecek. Cupra versiyonu için henüz herhangi bir açıklama yapılmadı fakat FR versiyonu Cupra gelene kadar onun yerini dolduracak.

Yeni Seat Ibiza‘nın satışına başlanmasını takip eden günlerde, bir de ‘crossover’ versiyonunun ortaya çıkacağı giderek artan dedikodular arasında önemli bir yere sahip. Seat tarafından resmi olarak yalanlanmayan ‘Ibıza xPerience’, Autocar‘ın İngiltere merkezinin aldığı haberlere göre dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olmayacak ve sadece önden çekişli olarak üretilecek. Standart modelden daha uzun,daha yüksek ve daha geniş olması beklenen agresif versiyonun; geniş plastik çamurluklar ve yerden daha yüksek gövde gibi bilinen formüllerle hazırlanması bekleniyor.

Mart ayında yapılacak Cenevre Motor Show’da görücüye çıkarılması beklenen yeni modelin Temmuz ayında Avrupa’da satışına başlanacağı biliniyor.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir