2017 BMW 5 Serisi Touring ortaya çıktı

http://www.carscoops.com/2017/02/all-new-bmw-5-series-touring-gets-its.html

BMW geride bıraktığımız aylarda yeni 5 Serisi ile otomobil dünyasını hareketlendirmişti fakat modelin Touring versiyonu duyurulmamıştı. Aradan geçen zamanın ve çıkan bir çok dedikodunun ardından BMW geçtiğimiz gün 5 Serisi Touring‘i resmen duyurdu. Mart ayında Cenevre Motor Show’da BMW standında olacak modelin detayları biraz da olsa ortaya çıkmış oldu.

Yerine geldiği F11 kasa kodlu mevcut 5 Serisi Touring‘e göre; çok daha geniş ve çok daha büyük olacak yeni 5 Serisi Touring, daha önce duyurulan sedan versiyonundaki bir çok teknolojik özelliği de bünyesinde barındıracak. Önceki modele göre; 36mm daha uzun, 8mm daha geniş ve 10mm daha yüksek olacak yeni model ayrıca 7mm daha fazla dingil mesafesine sahip olacak. Ebatlardaki bu artışla yolcular için daha fazla diz-baş mesafesi sunacak yeni 5 Serisi Touring, BMW’nin söylediğine göre arka kısımda 3 ayrı çocuk koltuğuna aynı anda ev sahipliği yapabilecek.

Ebatlarındaki büyümeyi bagaja da yansıtan 5 Serisi Touring; 10 litre artarak 570 litreye ulaşan hacimle ve 30 litre artarak 1700 litreye ulaşan koltuklar yatık pozisyondaki hacimle rakipleri arasında elini kuvvetlendirecek. 40/20/40 oranında yatan arka koltuklarla donatılan yeni BMW‘de elektrikli ve temassız açılabilen bagaj kapağı da standart.

Arka aksa adapte edilen havalı süspansiyonlarla taşıma kapasitesini 120 kilogram arttıran 5 Serisi Touring, artık 730 kilogramlık bir taşıma kapasitesi sunacak.

2 benzinli ve 2 dizel olmak üzere toplam 4 farklı güç ünitesiyle satışta olacak steyşın 5 Serisi, 6 ileri manuel şanzıman ve 8 ileri otomatik şanzıman seçenekleriyle satın alınabilecek. Dizel cephesinde; 2 litrelik 190 beygirlik ünite 520d’de ve 3 litrelik 265 beygir gücündeki ünite 530d’de kullanılırken benzinli cephesinde 2 litrelik 4 silindirli motor ve sıralı 6 silindirli ünite kullanılacak. xDrive dört tekerlekten çekiş sistemi 530d’de opsiyonel olarak sunulurken, sıralı 6 silindirli üniteyle donatılan 540i xDrive’da standart olacak. 540i xDrive’ın 340 beygir gücüyle 5.1 saniyede 0-100 km/s hızlanmasını tamamladığı da verilen bilgiler arasında.

Dinamik amortisör sistemi, gövde salınımı stabilizatörü ve aktif direksiyon sistemi gibi bir çok yenilikle yollarda olacak yeni BMW 5 Serisi Touring, ayrıca xDrive modellerinde ilaveten M Sport süspansiyonları da kullanıcılarına sunacak.

Yaşam alanında ve kabininde sedan kardeşiyle aynı tasarımı kullanan 5 Serisi Touring, BMW’nin son iDrive yazılımına ve 8.8 inçlik bilgi-eğlence sistemine sahip. Dokunmatik olarak, el hareketleriyle yahut sesle kontrol edilebilen sistem aynı zamanda kablosuz telefon sarjı, Apple CarPlay ve wi-fi hotspot gibi bir çok özelliğe de sahip olacak.

Sürüş yardımcıları konusunda da büyük yeniliklerle hazırlanan yeni 5 Serisi Touring; şehir içi yaya çarpışma önleme sistemi, çapraz trafik asistanı, aktif yan çarpışma koruması ve şerit takip asistanı gibi bir çok güvenlik sistemine sahip. Yeni BMW tüm bu aktif güvenlik sistemlerinin yardımıyla 5 Serisi’nin sedan versiyonunda duyurulduğu gibi ‘otonom sürüş’ yapabilecek.

Yeni BMW 5 Serisi Touring‘in Mart ayında yapılacak Cenevre Motor Show’da sergilenmesini takip eden aylarda Avrupa’da satışına başlanacağı biliniyor.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir