2017 Kia Picanto karşınızda

Kia‘nın minikler ligindeki temsilcisi Picanto’nun uzun zamandır merakla beklenen görüntüleri sonunda resmi bir açıklamayla ortaya çıktı. Picanto‘da ilk kez uygulanan ‘GT Line’ versiyonuna ait görüntülerle, yeni model hakkındaki sorular kısmen giderilmiş oldu.

Mart ayında yapılması planlanan Cenevre Motor Show‘da görücüye çıkarılması beklenen Güney Koreli ufaklık model tarihinde ilk kez ateşli bir versiyona kavuştu. Kia’nın diğer GT Line modellerinden tanıdığımız ufak dokunuşlarla hazırlanan Picanto Gt Line, 5 kapılı olarak satışta olacak. Diğer Picanto modelleri için de geçerli olan ‘5 kapı’ kuralı, önceki nesilde yeterli satış rakamına ulaşamayan 3 kapılı Picanto’lar düşünüldüğünde anlaşılabilir.

Modelin motoru ve altyapısı hakkında henüz herhangi bir açıklama yapılmış değil. Fakat yeni Rio’dan hatırlayabileceğimiz 1 litrelik 100 beygir gücündeki benzinli ünitenin ve 1.25 litrelik diğer motorun yeni Picanto‘da da kullanılacağını tahmin etmek zor değil. Dizel bir Picanto’nun varlığı ise henüz açıklanan bilgiler arasında yer almıyor. Ayrıca GT-Line versiyonunun standart modellerden biraz daha fazla beygir gücü ile satışa çıkması muhtemel.

Peki Kia Picanto‘da değişen başka ne var? Görsellere bakılırsa modeldeki değişikliklerin başını çeken diğer bir başlık ise yaşam alanı ile ilgili. Eski modele göre artık çok daha fazla kişiselleştirme seçeneği sunulacak olan Picanto‘da, değişen kokpit tasarımıyla gelen bir çok yeni öğe modeli modern bir görünüme kavuşturuyor. Diğer Kia modellerinden tanıdık çizgilerle hazırlanan yeni kokpit, renkli bilgi-eğlence ekranı gibi detaylarla daha teknolojik bir hal alacak.

Kia Picanto hakkında merak edilenler Cenevre Motor Show‘dan sonra açıklığa kavuşacak.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir