2016 Mazda CX5 de Los Angeles’da

Los Angeles Motor Show‘da markalar teker teker yeni modellerini sergiliyor. Onlardan biri de Mazda. Japon üretici yeni SUV modeli CX5‘i etkinlikte resmen duyurdu. Yeni CX5, gelişen tasarımı ve teknolojileriyle göz dolduruyor.

Modeldeki en büyük değişim dış tasarımda gerçekleşiyor. Küçük kardeşi CX3 ve büyük abisi CX9’da kullanılan  tasarım dili CX5’de de hayat buldu. Mazda‘nın ‘refined toughness’ yani rafine tokluk olarak nitelendirdiği bu tasarım anlayışıyla yeni CX5 kardeşlerindeki ile benzer bir yüze kavuştu. Önceki modele göre 10mm daha genişleyen CX5, 35 mm geriye giden A sütunu ve yeni ön ızgarasıyla eski halinden kolayca ayırt edilmesini sağlayacak detaylar barındırıyor. Ayrıca tavan çizgisi ve keskin yapılı C sütunu da bu yeni tasarımı destekliyor.

Mazda CX5’in yaşam alanında; yenilenen 3 kollu direksiyon, 7 inçlik bilgi-eğlence ekranı ve 4.6 inçlik yol bilgisayarı ekranı dikkat çekiyor. Otomobilin içinde ayrıca 10 hoparlörle desteklenen BOSE müzik sistemi de bulunuyor.

Mazda CX5; 2.2 litre SkyActiv-D dizel, SkyActiv-G 2 litre benzin ve SkyActiv 2.5 litre benzinli motorlarla donatılacak. Motorlar 6 ileri manuel şanzıman ve 6 ileri otomatik şanzıman ile kombine edilebilecek.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir