Yeni Swift Kasım’da Türkiye’ye Geliyor

Suzuki, yeni Swift modelini kasım ayında Türkiye’de tüketicilerle buluşturmak için hazırlanıyor. 

Suzuki, yeni Swift modelini kasım ayında Türkiye’de tüketicilerle buluşturmak için hazırlanırken, 23 Ekim itibarıyla ön satışa da başlıyor. İngiltere’de gerçekleştirilen “Yılın Otomobili” ödüllerinde ‘Mutlaka Tavsiye Edilir’ model olarak seçilen yeni Swift, tasarımı, güvenlik özellikleri ve günlük mobiliteyi yeniden tanımlayan sürüş özellikleri ile tüketicilere bir seçenek sunuyor. Swift’in giriş seviyesi artık “Life” adıyla geliyor ve bu versiyon, henüz giriş seviyesi itibari ile sunduğu LED farlar, 16 inç jantlar, anahtarsız giriş ve çalıştırma sistemi,  9 inçlik dokunmatik Multimedya ekranı, ısıtmalı ön koltukları ile dikkat çekiyor. Üst ekipman seviye versiyon ise “Pulse” adını aldı ve bu versiyon, elektrikli katlanabilir yan aynalar, otomatik klima, parlak dekorlu 16 inç alüminyum jantlar gibi özellikleriyle Swift’in en iddialı seçeneği olarak öne çıkıyor.

Suzuki Swift, yerini aldığı nesillerin karakteristik tasarım temellerini korurken, önceki nesillerinin tasarım parametrelerinin ötesine geçtiği marka tarafından açıklandı. 3860 mm uzunluğa, 1735 mm genişliğe, 1495 mm yüksekliğe ve 2450 mm aks mesafesine sahip yeni Suzuki Swift önceki versiyonuna göre 11 mm daha alçak bir yükleme eşiği ile daha kolay bagaj yükleme imkanına sahip olduğu belirtildi

Swift’in ilk bakışta tanınmasını sağlayan parlak siyah renkteki geniş ön ızgarası ve imza niteliği taşıyan L şeklindeki LED aydınlatmaları dikkat çekiyor. Ayrıca çift renkli gövdesinin yanı sıra, arka tasarımında ise üç boyutlu stop lambaları ve arka tamponu, dokuz farklı tek renk ve dört farklı çift renk olmak üzere bir renk yelpazesi ile tüketicilerle buluşacak. Yeni Metalik Akdeniz Mavisi ve Metalik Sarı renk seçenekleri, Swift’in renk kartelasına yeni eklenen renkler olacak.. Ayrıca 16 inçlik alüminyum jantlar da standart olarak sunulacak olan donanımlar arasında yer alıyor.

Yeni Suzuki Swift’in 1.2 litrelik benzinli 3 silindirli motora sahip olacak. Swift Hibrit, Suzuki Akıllı Hibrit Teknolojisi (SHVS) ile donatılmış. 82 PS güç üreten motor, kombine edildiği CVT şanzıman sayesinde 100 kilometrede ortalama 4,7 litre karma yakıt tüketimi değerine imza atarak segmentinde bir yakıt tasarrufu sağlamayı amaçlıyor. WLTC normuna göre sadece 105-107 gr/km CO2 emisyon ve 111.8/4,500 Nm/dev.dak tork değerlerine sahip olacak.

 

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir