Yeni Hyundai Santa Fe Türkiye’de

Hyundai yenilenen teknolojisi ve tasarımıyla Santa Fe modelini Türkiye’de satışa sundu

Hyundai’nin bundan 24 yıl önce satışa sunduğu Santa Fe modeli, 2023 yılında beşinci nesliyle tekrar SUV dünyasında yerini aldı. Birinci jenerasyondan son haline kadar sıkça değişim ve gelişim gösteren Santa Fe, aynı zamanda markanın global olarak en çok satılan SUV modellerinden biri oldu. Adını Amerika’daki Santa Fe şehrinden alan model, bölgenin zorlu yapısını ve açık hava temasını vurgulamakta. Dış ve iç tasarımda radikal bir dönüşüm sergileyen Santa Fe, bagaj kapasitesini artırarak yaşam tarzına dayalı işlevselliğe öncelik vermiş görünüyor.

Yeni Santa Fe, Türkiye’de benzinli turbo hibrit motor seçeneğiyle sunuluyor. Bu 1.6 litrelik turbo beslemeli motor, 1.49 kWh’lık bataryaya sahip elektrik motoruyla kombine edilmiş. Bu sayede tam 215 beygir güç üreten hibrit otomobilin maksimum torku ise 367 Nm. Yeni Santa Fe, 0’dan 100 kilometre hıza 9.8 saniyede çıkarken ortalama olarak da 7.3 lt yakıt tüketiyor. Hyundai’nin dört tekerden çekiş teknolojisi bu modelde de kullanılmış. Akıllı dört çeker sistemi yol ve sürüş şartlarına göre tekerleklere iletilen gücü sensörler sayesinde otomatik olarak gerçekleştiriyor. Araç ayrıca tork konvertörlü 6 ileri otomatik şanzımana da sahip.

Satışa sundukları yeni modelle ilgili görüşlerini dile getiren Hyundai Assan Genel Müdürü Murat Berkel, “Bundan 24 yıl önce satışa sunduğumuz SANTA FE, dünya çapında 6 milyondan fazla satarak kendi segmentinde büyük bir başarı gösterdi. Tamamen yenilenen beşinci nesil Yeni SANTA FE’yi ülkemizde de satışa sunmaktan büyük bir heyecan duyuyoruz. Yeni SANTA FE, lüks ve premium SUV modelleri tercih eden kullanıcılar için yüksek kalitesi, geliştirilmiş sürüş dinamikleri, verimli hibrit motoru ve artırılmış iç mekan konforuyla güçlü bir tercih sebebi olacak. Yeni SANTA FE, markamızın SUV segmentindeki performansıyla birlikte aynı zamanda marka imajına ve gelecek modellerimize de ışık tutacak” dedi.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir