FIAT 125. Yılını Kutladı

Torino şehrindeki Lingotto binasında yer alan “La Pista 500” pisti, FIAT’ın “Smiling to the future” (Geleceğe gülümsemek) temalı 125.yıldönümü törenine ev sahipliği yaptı.

Bu özel etkinliğe uluslararası basın mensupları ile İtalya Girişim ve Made in Italy Bakanı Senatör Adolfo Urso, dahil olmak üzere kamu kurumlarının temsilcileri ve Stellantis Üst Yöneticisi John Elkann, Stellantis CEO’su Carlos Tavares, FIAT CEO’su ve Stellantis CMO’su Olivier Francois’in de aralarında olduğu Stellantis yöneticileri katıldı.

11 Temmuz 1899’da Torino’da, “Società Anonima Fabbrica Italiana di Automobili – Torino” (Torino İtalyan Otomobil Fabrikası Anonim Şirketi) için kuruluş sözleşmesi imzalanarak FIAT doğmuştu. Törenin özel konuğu dünya çapında satışa sunulacak olan ve 500e Giorgio Armani modeliydi. Etkinlikte ayrıca İtalyan markanın yeni dönemini başlatacak yeni küresel model olarak,  yeni nesil FIAT araçlarının öncüsü olan Fiat Grande Panda da yer aldı. Etkinlik, konsept tanıtımı Şubat ayında gerçekleştirilen, şu anda geliştirme sürecinin ileri aşamasında olan ve önümüzdeki yıllarda piyasaya sunulmaları planlanan yeni küresel ailedeki diğer iki modelin ilk görüntülerinin de prömiyerine de sahne oldu.

Torino’da düzenlenen kutlamalar, küresel İtalyan markasının teknolojik ve tarihi mirasını sergilemek üzere Lingotto’daki pistte kendilerini gösteren ikonlar, şehir otomobilleri, kompakt otomobiller, aile otomobilleri ve hafif ticari araçlar olmak üzere klasik ve çağdaş FIAT araçlarının geçit töreniyle tamamlandı.

 

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir