2018 Subaru Crosstrek New York Motor Show’da sahne alacak

Subaru, yeni modeli Crosstrek‘i önümüzdeki günlerde yapılacak olan New York Motor Show’da görücüye çıkarıyor.

Markanın yeni Global platformu üzerinde şekillendirdiği Crosstrek; daha fazla güvenlik, daha fazla performans, daha fazla konfor ve daha eğlenceli bir sürüş vaadiyle geliyor.

Subaru‘nun yeni crossover’i, markanın diğer yeni modellerindeki tasarım konseptinden izler taşıyor. Adından da anlaşılacağı üzere şehirli bir otomobil olmaktan uzak Crosstrek, daha çok arazi şartlarında ve asfalt dışı kullanımlarda ön plana çıkacak. Kullanım amacına uygun olması için Subaru tarafından yüksek bir gövdeyle tasarlanan Crosstrek; çamurluk kenarlarındaki plastiklerle ve tavan raylarıyla dikkat çekecek.

Yeni Impreza‘dan tanıdığımız kokpit tasarımına geçiş yapan Crosstrek, daha ergonomik ve daha modern olmasının yanında; platform değişikliğinin bir sonucu olarak daha geniş bir yaşam alanı sunacak. Crosstrek’in bilgi eğlence sistemi, Apple CarPlay ve Android Auto gibi mobil bağlantı yöntemlerini destekleyecek.

Global platformla %70 daha rijit bir gövdeye kavuşan Subaru Crosstrek; daha fazla stabilite, çeviklik ve sürüş konforu sunacak. Subaru‘nun iddiasına göre yeni Crosstrek sınıfının en iyi NHV (gürültü ve titreşim) seviyesine sahip olacak.

Müşterilerine sadece tek bir motor seçeneği sunacak Crosstrek, 2 litrelik 4 silindirli benzinli üniteyle yollarda olacak. 152 beygir güç üreten motor, manuel veya 7 oranlı CVT şanzımanla birlikte tercih edilebilecek.

Subaru‘nun ‘EyeSight’ güvenlik sistemlerinin tamamını donanımları arasında bulunduracak Crosstrek; adaptif hız sabitleyici, çarpışma önleyici fren sistemi, şerit takip ve şeritte tutma sistemi, kör nokta uyarı sistemi, çapraz trafik asistanı, dönüşe duyarlı farlar ve ‘High Beam’ destekli aydınlatmalar gibi bir çok donanıma sahip olacak.

Subaru Crosstrek‘in ilk etapta Amerika’da yaz aylarının sonuna doğru satışa çıkması bekleniyor. Modelin Avrupa’da ne zaman satışta olacağı ise şimdilik bilinmiyor.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir