2018 Audi RS4 Avant kamuflajla yakalandı

Audi‘nin steyşın sporcusu RS4 Avant, yenilenen görünümünü altına sakladığı kamuflajıyla casus fotoğrafçılara yakalandı.

Alman üreticinin ‘Avant’ karoserle ürettiği RS kardeşlerden küçük olan RS4 Avant, yenilenen görünümüyle 2018 yılında yollara çıkmaya hazırlanıyor. Cenevre Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkarılan Audi RS5‘te olduğu gibi 2.9 litrelik turbosarjlı V6’ya geçiş yapan RS4 Avant, yeni teknolojileriyle ve yeni motoruyla Audi’nin elini kuvvetlendirecek.

Audi’nin 2015 yılında duyurduğu ve geçtiğimiz sene yollara çıkan yeni A4’ünün Avant karoserinin kullanacak yeni RS4, markanın son RS modelleri; RS3 ve RS5 arasında konumlandırılacak. Yine aynı modellerden tanıdığımız tasarım formüllerini uygulamasını beklenen RS4; daha geniş çamurluklarıyla, daha büyük hava girişleriyle ve RS modellerine özgü tampon tasarımıyla standart modellerden ayrılacak.

Porsche tarafından geliştirilen ve markanın yeni modeli Panamera 4S‘te de kullanılan V6’yı kullanacak RS4 Avant, diğer yeni Audi modeli RS5‘in 450 beygir gücüne ve 600 Nm torkuna benzer rakamlar sunacak. Quattro dört tekerlekten çekiş sistemine standart olarak sahip olacak RS4 Avant, sadece 8 ileri otomatik şanzımanla satışa çıkacak. RS4‘ün bu rakamlarla önceki nesilin 4.5 saniyelik 0-100 km/s süresinin altına düşeceği kesin. Maksimum hızın ise bir çok modelde olduğu gibi 250 km/s ile sınırlandırılması muhtemel.

Kamuflajlı görüntülerde dikkat çeken önemli bir detay RS4‘ün içindeki ‘roll-cage’. Nürburgring yakınlarında görüntülenen modelin ‘roll-cage’ ile görüntülenmesi akıllara ”yeni bir rekor mu geliyor?” sorusunu getirdi. Şimdilik bu konuyla ilgili kesin bir bilgi bulunmasa da ”Ring Savaşları’na” Audi’nin de katılması oldukça olası.

Yeni model hakkındaki bilinmeyenlerin yakın zamanda açıklığa kavuşmasını bekliyoruz.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir