2017 Subaru XV Cenevre’ye hazır

Subaru‘nun 2011 yılında piyasaya çıkardığı kompakt crossover modeli XV, 2 jenerasyonuyla sahneye çıkmaya hazırlanıyor. Yeni Subaru XV Mart ayında yapılacak Cenevre Motor Show’da görücüye çıkacak.

Daha önce Impreza’nın teknik alt yapısı üzerinde üretilen XV, bu kez Subaru‘nun yeni ‘Global Platform’u’ üzerinde şekillenecek. Bu platformu aynı zamanda yeni Subaru Impreza da kullanacak. Japon üreticinin iddiasına göre yeni platform; otomobillerin sürüş dinamiklerinin iyileştirirken, daha güçlü bağlantı noktaları ve daha üst düzey bir gövde rijiditesi sunacak.

5mm daha alçak olarak konumlandırılacak yeni şase, XV‘nin ağırlık merkezini daha aşağıya çekecek. Subaru’nun simetrik 4 tekerlekten çekiş sistemi ile donatılacak olan yeni XV, markanın açıklamasına göre tam bir off-road kabiliyetine sahip olmasa da doğa severlere nispeten zorlu yorlu koşullarında azami derecede yardımcı olacak.

Subaru‘nun revize edilen 1.6 litrelik ve 2 litrelik, 4 silindirli boxer motorlarıyla yollara çıkacak yeni Subaru XV; benzinli ve dizel seçeneklerinin yanında muhtemel bir hibrit versiyona da sahip olacak. XV; 5 ileri manuel, 6 ileri manuel ve Lineartronic CVT şanzıman seçenekleriyle satışa çıkacak.

Önceki modele kıyasla daha uzun ve daha geniş olacak yeni Subaru, yaşam alanında ve bagaj kompartımanında daha çok alan sunacak. Yeni model hakkındaki detayların Mart’ta yapılacak etkinlikte ortaya çıkması bekleniyor. Subaru XV’nin Avrupa pazarında satışına başlanması ise 2017’nin ikini yarısını bulacak.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir