Yeni Renault Captur Türkiye’de

Yeni Renault Captur’un Türkiye lansmanı, Bodrum’da yapılan test sürüşleri ve etkinlikler ile gerçekleştirildi

Yeni Renault Captur, MAİS A.Ş. tarafından Bodrum’da gerçekleştirilen basın lansmanı ile Türkiye pazarına giriş yaptı. Renault Captur yaklaşık 10 yıl önce ilk kez yollara çıkmış ve 90 ülkede iki milyondan fazla satışa ulaşmıştıç Geleneksel özelliklerinin birçoğunu koruyan  Captur; sahip olduğu bu özellikleri çeşitli teknolojiler ile entegre ederek yeni bir görünüme ve donanıma kavuşmuş görünüyor. Esprit Alpine donanım seviyesiyle iç ve dış tasarımda daha zarif ve sportif bir karakter ortaya koyan Renault Captur’un iç mekânında ise yeni döşemeler ve ekranlar yer alıyor. Yeni elektronik mimari, Seviye 2 otonom sürüş özelliği ve Aktif Sürüş Yardımcısı da dâhil olmak üzere en güncel sürüş yardımcılarıyla güvenliği de artırılmış.

Renault Captur ülkemizde mild hybrid EDC 160 hp ve E-Tech full hybrid 145 hp versiyonu da dâhil olmak üzere iki farklı motor seçeneğiyle satışa sunulacak. Şasi ve hidrolik direksiyonu yeniden tasarlanırken, 4 farklı MULTI-SENSE sürüş modu sayesinde sürücünün sürüş stiline en uygun modu seçebilmesine de olanak sağlandı. Captur; yeni renk seçeneği Kaya Gri, Esprit Alpine donanım seviyesi ile atletik bir görünüm ortaya koymayı hedeflemi. Hem aerodinamiği iyileştiren hem de motor ve frenlerin soğumasını sağlayan hava girişlerinin yanı sıra, versiyona göre sunulan üç farklı tavan ve yan ayna rengi seçeneğiyle Captur’un dış görünümünün albenisi yüksek tutulması da hedeflenmiş diyebiliriz.

Captur’ün kabini toplam 24,7 litre saklama alanına sahip. Kızaklı arka koltuk özelliğinin sağladığı 221 mm’lik arka koltuk diz mesafesi mevcut. Mild hibrit motora sahip versiyonlarda arka koltuk sırası tamamen ileri itildiğinde, sınıfının en iyi değerine ulaşan ve 616 litreye varan (536 dm3 VDA) bagaj hacmi sunuluyor. 145 hp gücündeki E-Tech full hybrid motoru, 4,7 l/100km ortalama yakıt tüketimi ve 10 g/km CO2 salımı değerlerine sahip. Mild hybrid EDC 160 hp motor seçeneği ise, 12 V mild hybrid teknolojisi sayesinde düşük yakıt tüketimi ve verimlilik sağlamayı hedefliyor.

Renault Captur, 1.595.000 TL’den başlayan fiyatıyla Renault yetkili satıcılarında kullanıcılarını bekliyor.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir