Jaguar’dan Yeşil Cehennem’de Yeni Rekor

Jaguar XE SV Project 8 iki sene önce kırdığı kendi Nurburgring tur rekorunu 2.9 saniye daha geliştirdi.

Jaguar XE SV Project 8 dört kapılı bir seri üretim otomobili için kendi Nürburgring tur rekorunu 2.9 saniyede kırarak bir turu  7 dakika 18.361 saniyede geçti. Bu yeni zaman, Kasım 2017’de 7 dakika 21.23 saniyelik bir tur zamanı ile otomobil ilk kez rekoru kırdığında da direksiyon başında olan Project 8 geliştirme pilotu Vincent Radermecker tarafından kayıtlara geçti. Bu rekor daha önce 2016 yılında 7 dakika 32 saniyelik zaman ile Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio ile kırılmıştı.

Project 8’in 600 HP gücündeki 5,0 litre V8’ motorlu modelinde hiçbir değişiklik yapılmadı, ancak Jaguar yetkilileri “performansı ve direksiyon hassasiyetini en üst seviyeye çıkarmak için” otomobile yeni Michelin Pilot Sport Cup 2 R yol lastiklerinin takıldığını söyledi.

Jaguar Özel Araç Operasyonları’nın mühendislik direktörü Jamal Hameedi, “Jaguar XE SV Project 8 tarafından belirlenen orijinal Nürburgring zamanı, dünyanın en hızlı üretim sedanının yüksek performans kabiliyetini hepimize gösterdi. Project 8 daha da hızlı gidebilir. Bu yeni resmi rekor süre, Project 8 ile sınırları zorlamada rol oynayan müşterilerimiz için güzel bir ödül oldu.” şeklinde konuştu.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir