EuroNCAP’ten yıldız yağmuru

EuroNCAP’in çarpışma testlerinin son konukları; Skoda Kodiaq, Nissan Micra, MINI Countryman ve Suzuki Swift oldu.

Yeni BMW 5 Serisi güvenlik testinden bu yana, 1 aydan uzun süredir yeni bir güvenlik testi yayınlamayan EuroNCAP; Haziran’ın başlamasıyla beraber 4 yeni otomobilin güvenlik ve çarpışma testlerini yayına soktu. Farklı segmentten 4 yeni otomobili teste tabi tutan EuroNCAP, otomobilleri standart donanımla ve güvenlik paketiyle farklı testlere tabi tuttu. Sonuçlar ise şöyle;

SKODA KODİAQ

Skoda‘nın yeni SUV’u Kodiaq, EuroNCAP testlerinden 5 yıldız ile ayrıldı. Kodiaq; yetişkin yolcu korumasında %92, çocuk yolcu korumasına %77 ve yaya korumasında %71’lik başarı sağlarken, aracın güvenlik yardımcı sistemleri %54’luk bir derece elde etti.

Çeşitli yönlerden yapılan çarpışma testleri sonucu, en fazla zararı göğüs bölgesinin aldığı saptandı. Sürücü için geçerli olan sonuçlarda, Kodiaq‘ın göğüs koruması ‘sınırda’ sonucunu alırken, arka kısımdaki yolcuların göğüs koruması ‘yeterli’ görüldü. Güvenlik sistemlerinde; yaya testi için; 45 km/s hıza kadar %100 başarılı sonuç elde eden Skoda Kodiaq, çarpışma önleme sistemlerinde 45 ve 70 km/s hızlara kadar çeşitli kategorilerde başarı sağlayabildi.

 

MINI COUNTRYMAN

Çarpışma testlerinin diğer konuğu MINI Countryman, EuroNCAP’ten 5 yıldız aldı. Countryman; yetişkin yolcu korumasında %90, çocuk yolcu korumasına %80 ve yaya korumasında %65’lik başarı sağlarken, aracın güvenlik yardımcı sistemleri %51 başarı sağladı.

Çeşitli yönlerden yapılan çarpışma testleri sonucu, en fazla zararı göğüs bölgesinin aldığı belirlendi. Sürücü için geçerli olan sonuçlarda, Countryman‘in göğüs koruması ‘sınırda’ sonucunu alırken, arka kısımdaki yolcuların göğüs koruması da ‘sınırda’ kaldı. Güvenlik sistemlerinde; duran cisime karşı 30 km/s hızda başarılı olamayan MINI Countryman, hareketli cisimle yapılan testlerde 35 km/s hıza kadar başarı sağladı.

 

NİSSAN MİCRA

Nissan‘nın yenilenen süperminisi Micra, EuroNCAP testlerinden standart donanımıyla 4 yıldız alabildi. Micra; yetişkin yolcu korumasında %91, çocuk yolcu korumasına %79 ve yaya korumasında %68’lik başarı sağlarken, aracın güvenlik yardımcı sistemleri %49 başarı sağlayabildi.

Çeşitli yönlerden yapılan çarpışma testleri sonucu, en fazla zararı boyun bölgesinin aldığı saptandı. Arka yolcu için geçerli olan sonuçlarda, Micra‘nın boyun koruması ‘kötü’ sonucunu alırken, sürücü ve arka kısımdaki yolcuların göğüs koruması ‘yeterli’ görüldü. Güvenlik sistemlerinde; duran cisime karşı 40 km/s hıza kadar başarılı olan Nissan Micra, hareketli cisimle yapılan testlerde 50 km/s hıza kadar başarı sağladı.

 

SUZUKİ SWİFT

Çarpışma testlerinin son konuğu Suzuki Swift, standart donanımıyla EuroNCAP’ten sadece 3 yıldız alabildi. Swift; yetişkin yolcu korumasında %83, çocuk yolcu korumasına %75 ve yaya korumasında %69’lik başarı sağlarken, aracın güvenlik yardımcı sistemleri %25 başarı sağladı.

Çeşitli yönlerden yapılan çarpışma testleri sonucu, en fazla zararı boyun bölgesinin aldığı belirlendi. Arka yolcu için geçerli olan sonuçlarda, Swift‘in boyun koruması ‘kötü’ sonucunu alırken, sürücünün ve arka kısımdaki yolcuların göğüs koruması ‘sınırda’ kaldı. Güvenlik sistemlerinde; duran cisime karşı 25 km/s hıza kadar başarı elde eden Suzuki Swift, hareketli cisimle yapılan testlerde 65 km/s hıza kadar başarı sağladı.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir