Yeni Mercedes-Benz GLC Tanıtıldı

Son 2 yılın dünyada en çok satılan Mercedes-Benz modeli olan GLC tamamen yenilendi ve daha dinamik bir karaktere büründü.

Türkiye’ye yılın son çeyreğinde GLC 220 d 4MATIC olarak gelmesi planlanan yeni GLC’nin motor seçeneklerinde hibrit özellikler dikkat çekiyor. Firma tarafından “Mercedes-Benz SUV ailesinin en dinamik üyesi” olarak nitelendirilen yeni GLC her ayrıntısı ile bunu ortaya koymayı amaçlamış. Gövde orantıları, yüzeyleri ve iç mekan ilk temasta göze çarpıyor. Sürüş performansı ve verimliliği ile GLC, 48 Volt beslemeli yarı hibrit veya şarj edilebilir hibrit olarak üretiliyor. GLC hem asfalt yollarda, hem de arazide her zaman performans ve sürüş konforu sunmayı hedefler vaziyette. Yeni arka aks yönlendirme özelliği, manevra kabiliyetini ve sürüş güvenliğini artıran özellikler arasında bulunuyor.

GLC’de standartları her ayrıntıda kendini gösteriyor. Yeni nesil MBUX (Mercedes-Benz Kullanıcı Deneyimi) bilgi-eğlence sistemi, onu daha dijital ve akıllı hale getiriyor. Sürücü ve merkezi ekrandaki parlak görüntüler, araç ve konfor işlevlerini kontrol etmeyi kolaylaştırıyor. İki LCD ekran, yapılandırılmış ve net bir bilgi sunumu ile bütünsel bir deneyim sunuyor. Ayrıca navigasyon için MBUX Artırılmış Gerçeklik opsiyonu da sunuluyor. Bir kamera aracın ön bölgesini kaydediyor. Merkezi ekran hareketli görüntüleri gösterirken örneğin trafik işaretleri, yön tabelaları, şerit değiştirme önerileri ve ev numaraları gibi sanal nesneleri, bilgileri ve işaretleri üst üste getiriyor.

“Hey Mercedes” sesli komut sisteminin diyalog ve öğrenme yeteneği teknolojik algoritmalara dayanıyor. Sistem, kullanıcının istek ve tercihlerine göre kendini sürekli olarak uyarlıyor. Müzik akışı kaynakları MBUX’e sorunsuz bir şekilde entegre edilebiliyor.

Mercedes-Benz Group AG Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Britta Seeger; “Yeni GLC ile geleceğe yönelik başarı hikayemizi sürdürüyoruz. Satışa sunulduğu günden bu yana 2,6 milyon kullanıcı tercihini GLC’den yana kullandı. Son iki yılda en çok satan Mercedes-Benz modeli olarak ürün gamımızdaki en önemli araçlardan biri. Dinamik sürüş keyfi, modern tasarımı ve off-road kokpit ile MBUX Artırılmış Gerçeklik navigasyon gibi özellikleriyle yeni GLC’nin hem maceracıları hem de aileleri heyecanlandıracağından eminim.” dedi.