2021 Porsche Taycan Cross Turismo Kamuflajsız Görüntülendi

Porsche’nin ilk elektrikli otomobili olan Taycan’ın station versiyonu Cross Turismo, gelecek yıl yapılacak lansman öncesinde ilk kez kamuflajsız olarak görüntülendi.

Porsche Taycan Cross Turismo, koronavirüs salgını sırasında normal elektrikli araçlara olan güçlü talep nedeniyle 2021 yılına kadar ertelenen son geliştirme aşamalarına giriyor. Aracın yeni görüntüleri tüm kamuflajlardan arındırılmış bir prototipi gösteriyor. Ayrıca güncel sedan modelindeki stil değişikliklerinin öncelikle uzatılmış tavan çizgisi ve yeniden şekillendirilmiş arka kısımla sınırlı olacağını doğruluyor.

Taycan’ın station versiyonu aslında 2020’nin sonlarında siparişlere açılacaktı. Ağustos’taki bir konferans görüşmesinde gazetecilere bu kararın ileri tarihe ertelendiğini teyit eden Porsche COE’su Oliver Blume: “Değişiklik bizim için dezavantaj değil. Sadece döngü planını optimize ettik. Şirket, koronavirüs pandemisi sırasında çok değişti. Esaslara odaklanmak önemliydi “açıklamasını yapmıştı.

Cross Tursimo, dört tekerlekten çekiş için her iki akstaki standart Taycan’ın iki elektrik motorundan güç alacak. Bunlar giriş seviyesi 4S görünümünde 530bg güç üretecek ve 680bg Turbo ve 761bg gücündeki Turbo S modelleri de takip edecek.

Kaynak: AUTOCAR UK