2018 Volvo XC40 resmen tanıtıldı

Volvo’nun CMA (Compact Modular Architecture) platformu üzerinde ürettiği yeni kompakt SUV’u XC40 resmen tanıtıldı.

İsveçli üreticinin Çinli Geely ile birlikte otomobil üreteceği CMA platformundan çıkan ilk model olan Volvo XC40, İtalya’da yapılan etkinlikle gün yüzüne çıktı. Audi Q3 ve Range Rover Evoque gibi rakiplere karşı mücadele verecek yeni Volvo XC40, 2018 yılında yollara iniyor.

Büyük abileri XC60 ve XC90’dan tasarım ve teknoloji anlamında önemli esintiler taşıyan yeni XC40, giderek büyüyen SUV ve crossover pazarında Volvo’nun elini güçlendirecek. Markanın yarı otonom sürüş ve yeni nesil güvenlik sistemleriyle donatılan yeni SUV, Volvo’nun söylediğine bakılırsa kendi segmentindeki en donanımlı otomobil olacak.

Volvo’nun SUV ürün gamındaki 3. model olan XC40, İskandinav üreticinin daha önce 40.1 konsept modelinde gösterdiği çizgilerini ve markanın son modellerinde kullandığı tasarım konseptini kullanıyor. Thor’un Çekici LED ön farlarıyla ve geniş ön ızgarasıyla Volvo imzasını kullanan XC40, geçtiğimiz günlerde tanıtılan XC60’la büyük ölçüde benzeşiyor.

4425mm uzunluğuyla XC60’dan 263mm daha kısa olan XC40, 2702mm’lik aks açıklığıyla büyük abisinden sadece 3mm daha kısa. Bu ölçülerle yaşam alanında ve bagaj bölümünde bolca yer vaat eden yeni XC40, sadece görünümü ve ebatlarıyla değil teknolojileriyle de büyük abilerinden rol çalıyor.

XC60 ve XC90’ın kokpit tasarımını neredeyse birebir kullanan yeni XC40, 12.3 inçlik dijital sürücü gösterge ekranı ve 9inçlik Sensus bilgi-eğlence sistemi gibi önemli donanımları da benzer ebatlarla bünyesinde barındırıyor. Apple CarPlay ve Android Auto gibi mobil bağlantı seçeneklerine imkan tanıyan XC40, kullancılarına kablosuz mobil sarj ünitesi de sunuyor.

Ürün gamının en tepesinde 250 beygir gücündeki 2 litrelik benzinli motorla satılacak XC40, T5 koduyla birlikte dört tekerlekten çekiş sistemini de standart olarak sunuyor. 156 beygir gücündeki T3 ve 190 beygir gücündeki T4 benzinli motorları da kullanan XC40, dizel motor cephesinde 150 beygirlik D3 ve 190 beygirlik D4 motorları kullanıyor. İlerleyen dönemlerde XC40’ın hibrit versiyonunun da üretime gireceği doğrulanan bilgiler arasında.

Volvo’nun Pro Pilot Assist, City Safety, Run-off Road gibi bir çok sürüş destek ve güvenlik sistemini donanım listesinde bulunduran XC40, yarı otonom sürüş sistemi gibi önemli donanımlarla satışa çıkacak. Üretimine Gent, İsviçre’de bulunan Volvo tesislerinde Kasım ayında start verilecek XC40, 2018’in ilk ayları itibariyle yollarda olacak.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir