2018 Rolls-Royce Cullinan testte yakalandı!

Rolls-Royce‘nin 2018 yılında piyasaya çıkarmayı planladığı; tarihindeki ilk SUV modeli Cullinan, yapılan testleri sırasında kamuflajlı olarak kameralara yakalandı.

Giderek globalleşen otomobil pazarından daha çok pay alabilmek isteyen markalar, hiç yapmadıkları şeyleri yapmaya devam ediyorlar. Bunların sonuncusu da 110 yıllık otomobil üreticiliği tarihinde ilk kez SUV üretecek olan Rolls-Royce. Tıpkı kendisi gibi ‘özel ve pahalı’ otomobiller üreten soydaşı Bentley‘nin, Bentayga ile girdiği süper-lüks SUV pazarına gözünü diken Rolls-Royce; bunun için ‘Cullinan‘ adını uygun gördüğü modeli üzerinde çalışmaya devam ediyor.

Rolls-Royce Phantom‘da kullanılan 6.8 litrelik V12 ünitenin geliştirilmiş bir versiyonuyla tanıtılması beklenen İngiliz, markanın tüm ‘lüks’ felsefesini içinde barındıracak. Diğer Rolls-Royce modellerinden tanıdığımız alüminyum mimari ile şekillenecek Cullinan; markaya göre bir SUV değil. ‘SUV’ ismini kullanmaktan kaçınan Rolls-Royce’ya göre Cullinan: ‘her türlü zeminde gidebilen yüksek bir otomobil’.

Kamuflajlı fotoğraflara bakılırsa Rolls-Royce ailesinin yeni üyesinin, daha alçak kardeşlerindekine benzer çizgilere sahip olacağını tahmin etmek zor değil. Fakat otomobilin arka kısımının nasıl görüneceği tam bir muamma. Cevapsız soruların ilerleyen günlerde daha çok detayın ortaya çıkmasıyla azalacağını umuyoruz.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir