2018 Range Rover elektrikli versiyonuyla ortaya çıktı

Geçtiğimiz günlerde tanıtılan 2018 Range Rover Sport‘un ardından markanın amiral gemisi modeli Range Rover de yenilenmiş haliyle ortaya çıktı.

2012 yılında üretime giren L405 kodlu 4 jenerasyon Range Rover, model ömrünün yarısında dahil olduğu makyaj operasyonuyla birlikte daha teknolojik ve tazelenmiş olarak yoluna devam edecek. Model gamına ayrıca plug-in hibrit bir versiyon da dahil oluyor.

Dışında yeni ön ızgarasıyla, Pixel-laser LED farlarıyla ve yeni stoplarıyla ortaya çıkan yeni Range Rover; geliştirilen aydınlatma enstrümanlarıyla dikkat çekiyor. 6 yeni jant seçeneğini beraberinde sunmaya başlayacak yeni Range Rover, 2 yeni metalik renk seçeneğini de tercih listesine ekliyor. Fakat otomobilin asıl yenilikleri yaşam alanında ve donanımlarında.

İlk olarak Range Rover Velar ile karşımıza çıkan; Touch Pro Duo bilgi-eğlence sistemine geçiş yapan Range Rover, orta bölüme eklenen 10inçlik yeni ekranla birlikte daha teknolojik bir görünüme bürünüyor. İşlemci ve grafik performansı arttırılan yeni bilgi-eğlence sistemi, 4G Wi-Fi hotspot ve kablosuz mobil telefon sarjı gibi donanımları bünyesine eklemiş durumda. 12inçlik dijital sürücü gösterge ekranı da tamamen yenilenen donanımlardan.

Kabinde 24 yöne hareket edebilen yeni elektrikli koltukları, revize edilen butonları ve kapı panellerini kullanan 2018 Range Rover; arka kısımdaki yolcuların da koltuklarını 40 dereceye kadar yatırabilmesine imkan tanıyor. 25 farklı masaj fonksiyonuna sahip arka koltuklarla şöförlü kullanım için daha da uygun bir aday olmaya çalışan yeni Range Rover, 17 farklı bağlantı ve sarj girişiyle donatılmış durumda.

Ürün gamına plug-in hibrit versiyonu da dahil eden Range Rover, mevcut motorlarında da çeşitli güncellemeler barındırıyor. Elektrikli versiyonunda 2.0 litrelik 4 silindirli benzinli motoru ve 13.1 kWh’lık lityum-ion bataryalara sahip elektrikli motoru kullanan Range Rover PHEV, toplam 404 bg güce 640 Nm torka sahip. 0-100 km/s hızlanmasını 6.4 saniyede tamamlayabilen Range Rover PHEV, 220 km/s maksimum hıza ulaşabiliyor ve tam dolu bataryalarla 51 kilometrelik elektrikli menzili tamamlayabiliyor.

Modelin en güçlü versiyonu SVAutobiography Dynamic ise, 5.0 litrelik V8’ine aldığı güncellemeyle birlikte gücünü 15 bg attırarak 565 bg’ye taşıyor. 700 Nm torkuyla birlikte 0-100 km/s hızlanmasını 5.1 saniyede tamamlıyor.

Yeni Range Rover için siparişleri toplamaya başlayan marka, sene bitmeden güncellenen modelleri kullanıcılarına teslim etmeye başlayacak.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir