2018 Mercedes-Benz A Serisi nihayet ortaya çıktı

Güncellenen gövde tasarımı ve yüksek teknoloji iç kabini ile segment liderliği iddiası güçlenen yeni Mercedes-Benz A Serisi düzenlenen global lansman etkinliğiyle resmen tanıtıldı.

İlk olarak 1997 yılında üretilen Mercedes-Benz A Serisi’nin son temsilcisi olan W117 kasa koduna sahip 4. nesil, geçtiğimiz günlerde yayınlanan teaser görselinin ardından 2 Şubat’ta yapılan organizasyonla dünyaya tanıtıldı. Yeni A Serisi’nde, markanın hiçbir otomobilinde sunulmayan 6. nesil MBUX multimedya ekranı bulunuyor. Dokunmatik olarak da kullanılabilen bu ekran, markanın en üst modeli olan S Serisi’nde bile bulunmayan geliştirilmiş navigasyon ve sesli komut sistemlerine sahip.

Tanıtım organizasyonunda açıklamalarda bulunan Mercedes-Benz patronu Dieter Zetsche; “Giriş seviyesi otomobilimiz olan A Serisi, artık eskisine göre çok daha etkileyici. Daha yüksek segmentlerdeki araçların yeteneklerine sahip. Sürüş dinamiklerinde C Serisi, sürücü asistanı ve konfor seviyeleri ise S Serisi standartlarında olan bir otomobil meydana getirdik.” dedi.

Yeni Mercedes-Benz A Serisi, yerini aldığı modelin kullandığı MFA platformunun geliştirilmiş bir hali üzerinde temellendiriliyor. Yenilenen bu platform sayesinde otomobilin boyutları da değişti. Uzunluğu 120mm artarak 4419mm’ye ulaşan otomobil; 16mm genişledi, 2mm yükseldi. Dingil mesafesi 30mm uzayan otomobilin kaputu ise 14mm genişledi. Yeni Mercedes-Benz A Serisi, düşürülen rüzgar direnci, artırılan ses yalıtımı, değiştirilen aks bağlantısı gibi yenilikler sayesinde daha rafine bir hale büründü. Otomobilin bagaj kapasitesi ise 29 litre artarak 399 litreye ulaştı.

Ön tasarımı, geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan yeni CLS ile benzeşen Mercedes-Benz A Serisi’nin ızgaraları AMG modellere benzetilirken, köşeli ön aydınlatmalar otomobile agresif bir hava katıyor. LED teknolojisine sahip adaptif ön aydınlatmalar ise opsiyonel olarak sunuluyor. Yeni LED arka farlar ise bagaj kapağı açıklığını 20mm daha geniş bir hale getirmiş. İlk kez AMG paketleri dışında sunulan 19 inçlik jantlar da otomobilin bir diğer opsiyonu.

Mercedes-Benz, asıl eforu ise iç mekanda sarf etmiş. İlk olarak S Serisi’nde kullanılan, kadranlarla birleşen bir multimedya ekranı görev yapıyor. Standart pakette, analog göstergeler ve Mercedes-Benz modellerinde ilk defa kullanılan 7 inçlik dokunmatik bir ekran kullanılırken, bitişik olarak monte edilen ve her biri 10.3 inçlik dijital gösterge ve kişiselleştirilebilen ekran opsiyon olarak geliyor.

Yeni Mercedes-Benz A Serisi, 3 veya 4 silindirli motorlarla satın alınabilecek. Benzinli motorlarda giriş seviyesi olan A200 modeli, Renault-Nissan ortaklığında üretilen 1.4 litre hacmindeki 160 bg güç üreten motoru kullanacak. Daha güçlü bir model olan A250 ise geliştirilen 2.0 litre hacminde 221 bg güç üreten motoru kullanacak. Bu modelin 0-100 km/s hızlanması 6.2 saniye ve azami sürati ise 248 km/s olacak. Tek dizel seçenek olacak A180d modeli ise, Renault-Nissan ortaklığında geliştirilen 1.5 litre hacminde ve 114 bg güç üreten motoru kullanacak.

A200 modeli 6 ileri manuel şanzımanla sunulurken, A250 ve A180d modelleri 7 ileri standart çift kavramalı bir şanzımanla sunuluyor. Yeni A Serisi’nde, Mercedes-Benz’in 4 tekerlekten çekiş teknolojisi 4Matic de seçenekler arasında.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir