2018 Mercedes-AMG C43 tanıtıldı

Mercedes-Benz C Serisi’nin geçirdiği makyaj operasyonundan nasibini alan AMG C43, daha güçlü motoruyla ve tazelenen görünümüyle ortaya çıktı.

Mercedes-AMG’nin üzerinde çalıştığı, makyajlı C Serisi’nin yarı ateşli versiyonu C43’ün tanıtım görselleri yayınlandı. Kapsamlı bir makyaj operasyonu geçiren otomobilin gövdesinde ve motorunda değişiklikler yapıldı. 3.0 litre hacmindeki V6 motorda yapılan geliştirmelerle gücü 23 bg artırılan Mercedes-AMG C43, 390 beygire çıkan gücünün tamamını 6100 d/dak’dan itibaren verecek. Tork değeri 520 Nm’de kalan otomobil maksimum torkunu ise 2500-5000 d/dak aralığında sunacak.

Tüm bu geliştirmelere rağmen otomobilin genel performansının değişmeyeceğini iddia eden Mercedes-AMG, sedan ve station wagon versiyonlarının her ikisinin de Mercedes’in 4 tekerlekten çekiş sistemi 4Matic ile satışa çıkacağını belirtti. Sedan kasa tipinin 4.7 saniyede, station wagon versiyonunsa 4.8 saniye de 0-100 km/s hızlanmasını tamamlayacağını açıklayan Alman otomobil üreticisi, her iki otomobilin de azami hız değerinin ise 250 km/s ile sınırlı kalacağını belirtti.

2018 Cenevre Motor Show’da tanıtılacak Mercedes-AMG C43’ün gövde tasarımı da makyajdan nasibini aldı. Ön bölümde değişen tampon tasarımı ve güncellenen havalandırma ızgarası; gövde rengindeki arka spoyler ile birlikte otomobili daha agresif bir görünüme sokuyor. Otomobilin dinamizmini destekleyen diğer öğeler ise; genişleyen arka difüzör, yeniden tasarlanan arka tampon ve 4 çıkışlı egzoz olarak dikkat çekiyor.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir