2018 Megane RS çok yakında

Renault‘un motor sporları geleneğinin vücut bulmuş son hali yeni Megane RS, 2017 yılı içinde ortaya çıkacağını duyurdu.

Fransızlar, resmi Youtube hesabı hesabı üzerinden yayınladıkları video ile hem 1 milyon fanına teşekkür etti hem de üzeri örtülü bir şekilde gösterdiği yeni Megane RS‘in 2017 yılında resmen duyurulacağını açıkladı.

1982 yılından Renault 5 Turbo ile başlayan video içerik; Clio Williams, Spider, Clio V6, Twingo RS, Megane RS Trophy ve güncel GT modellerinin sırayla geçişine sahne oluyor. Videonun sonunda ise R.S. logolu bir örtünün altında gizlenen yeni Megane RS görünüyor.

Videodan yeni modelle ilgili alabildiğimiz tek ipucu aydınlatma grubu ile ilgili. Standart modelin de kullandığı ters C formlu gündüz LED’leriyle görünen yeni Fransız, geçtiğimiz sene ortaya çıkan Clio RS’in kullandığı; Renault Sport‘un logosunu taşıyan LED sis lambalarıyla dikkat çekiyor.

2 litrelik turbosarjlı motor ile ortaya çıkacak Megane RS, 300 beygirden fazla güç üretecek. Manuel ve EDC otomatik şanzıman seçenekleriyle üretilecek yeni model, daha önceki modele göre daha alçak ve daha uzun olacak. Yeni Megane RS ayrıca daha fazla iz genişliğiyle yol tutuşunu arttıracak.

‘Hot Hatch’ sınıfında giderek kızışan rekabetin ve artan beygirlerin bir sonucu olarak; Honda Civic Type-R ve Seat Leon Cupra gibi önden çeker rakipleriyle rekabet edecek seviyeye ulaşan yeni model, önceki nesilin en hızlısı Megane 275 Cup S’in 5.8 saniyelik 0-100 km/s değerinden daha iyi bir süre çıkaracak. Yeni modelin 0-100 km/s koşusu dört tekerlekten çekiş sistemine sahip ateşli hatcbacklere yakın bir sürede gerçekleşecek.

2018 Renault Mégane RS

Halka açık yollarda beygir gücünün avantajını sergilemektense pistlerde daha az beygirle neler yapılabileceğini göstermeyi seçen Renault Sport, yeni otomobilinde de aynı stratejiyi uygulamaya devam edecek. Megane‘nin 4 kapıyı zorunlu kılan platformunun bir sonucu olarak; günlük hayata daha fazla uyum sağlayacak yeni model, Nürburgring rekorunun da peşini bırakmayacak. Volkswagen Golf GTI Clubsport S‘in son sahibi olduğu önden çeker rekorunu yeniden almak için çalışmalar yaptığı bilinen Renault Sport‘un, yeni otomobilinin lansmanından biraz önce yahut lansmanıyla beraber bir rekor duyurusu yapması da oldukça muhtemel görünüyor.

Modelin 2017 yılında ortaya çıkacağı söylense de şimdilik marka cephesinden gelen kesin bir tarih yok. Fakat yine de tahminler, Megane RS‘in Eylül ayında yapılacak olan Frankfurt Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkacağı yönünde. Merakla bekliyoruz.

 

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir