2018 Jeep Cherokee ortaya çıktı

Jeep’in güncelleme operasyonuna tabi tuttuğu SUV’u Cherokee, Detroit Otomobil Fuarı’nda yapılacak lansmanından önce resmen tanıtıldı.

İtalyan bayrağı altında üretim yapan Amerikalı üreticinin 2013 yılında New York Otomobil Fuarı’nda tanıttığı ve devamında satışa çıkardığı SUV modeli Cherokee, ömür yarısı makyajı geçirdi. Land Rover Discovery Sport, BMW X3 ve Audi Q5 gibi premium rakiplere karşı mücadele veren Cherokee, geçirdiği estetik operasyonla rekabete kaldığı yerden devam edecek.

Dış tasarımında; özellikle de ön bölümünde ciddi bir değişiklik geçiren 2018 Jeep Cherokee, parçalı far tasarımından klasik tasarım çizgisine dönüş yapıyor. Güncel modeller Grand Cherokee ve Compass’ten tanıdık gelen yüzle ortaya çıkan model, arka bölümde nispeten daha az değişiklik barındırıyor. Değişen tampon tasarımları ve LED aydınlatmalarla tazelenen gövde çizgileri, Trailhawk ve standart model için 2 ayrı formda kendini gösteriyor.

Yeni halinde daha verimli motorlarla yollarda olacak 2018 Jeep Cherokee, mevcut ünitelerin geliştirilmiş versiyonları ile beraber hibrit motor seçeneğini de listeye ekleyecek. Markanın çift turbo destekli 2 litrelik yeni benzinli motoruyla kombinlenmesi beklenen eTorque hibrit ünite, muhtemelen yeni nesil Jeep Wrangler’deki özellikleriyle Cherokee’de kendine yer bulacak.

Kokpitteki değişimler ise ufak dokunuşlarla sınırlı. Genel tasarımını koruyan konsolda, güncellenen multimedya sistemi ve trim parçalarındaki yenilikler makyaj operasyonunun kokpit ayağını oluşturuyor.

 

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir