2018 Ford Focus kameralara yakalandı

Ford’un 4.nesiliyle yollara çıkmaya hazırlanan başarılı modeli Focus, kamuflajlı olarak kameralara yakalandı.

Geliştirme çalışamlarının devam ettiği bilinse de Focus ortaya çıkan casus fotoğraflarla ilk kez kendi gövdesi üzerinde görüntülendi. Ağır kamuflajlı olarak halka açık yollarda test edilen yeni Focus, Ford tarafından 2018 yılının ortalarında resmen tanıtılacak.

Neredeyse her yeri kamuflajla gizlenen yeni Focus hakkında henüz çok bir şey söylemek mümkün olmasa da otomobilin C sütununa bakılırsa Focus’un yapısal formunda (en azından arkasında) ciddi değişimler yaşanacak.

Yeni Focus’ta diğer modellerinden tanıdığımız tasarım çizgilerini kullanacak Ford, yeni otomobili önceki modelde uyguladığı formülle uygulayacak. Bu kez daha büyük olarak karşımıza çıkmasını beklediğimiz Focus, kokpitte ve yaşam alanında çok daha fazla alan sunacak.

Yine objektiflere takılan görüntülere bakılırsa: yeni Ford Focus, markanın yeni modellerinde uyguladığı (Ford Fiesta) kokpit tasarımıyla satışa sunulacak. Kontrol kumandaları yapısal karakteri itibariyle önceki modelden esintiler taşısa da neredeyse tamamen değişmiş gibi görünen yeni konsol Focus’u merakla bekleyenleri şaşırtacak gibi duruyor.

Segmentinin güçlenen isimleri; Volkswagen Golf, Opel Astra ve Renault Megane gibi rakipleriyle daha ciddi bir mücadele verebilecek forma ve teknolojilere kavuşmasını beklediğimiz yeni Ford Focus, markanın kompakt sınıftaki yerini korumasında önemli bir rol oynayacak.

 

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir