2018 Chevrolet Corvette ZR1 tanıtıldı

 Chevrolet, bugüne kadar üretilmiş en güçlü otomobili 765 beygirlik yeni Corvette ZR1’ini Dubai’de yaptığı lansmanla dünyaya tanıttı.

Chevrolet’in 1953 yılından beri ürettiği spor otomobili Corvette, model tarihinin bugüne kadarki en güçlü versiyonu olan yeni ZR1 ile gündemde. 765 beygirlik gücüyle ve 970 Nm’lik torkuyla duyurulan yeni Corvette ZR1, 3 saniyelik 0-100 km/s hızlanma verisiyle ve 337 km/s maksimum hızıyla marka tarihine adını altın harflerle yazdırdı.

Kalbinde 6.2 litrelik süpersarjlı V8 motor bulunan yeni ZR1, LT5 kod adıyla bilinen güç ünitesinde Corvette ZO6’dan %52 daha büyük bir süpersarj taşıyor. Önceki modellere göre çok daha verimli çalışan ünite, çift yakıt enjeksiyon sistemiyle başka bir ilke imza atıyor.

Toplam 1598 kilogramlık ağırlığa sahip ZR1, 7 ileri manuel ve 9 ileri otomatik şanzıman seçenekleriyle satışa çıkıyor. Corvette ZR1 ayrıca yine model tarihinde ilk kez otomatik şanzımanla üretilecek.

Dışında karbon kaput ve devasa arka kanat gibi bir çok özel ekipmanla diğer modellerden ayrılacak yeni Corvette ZR1, 2 kademeli olarak ayarlanabilen arka kanadıyla fazladan 431 kilogramlık yere basma kuvveti elde edebilecek. ZTK Performans Paketi ile birlikte satın alınabilecek arka kanat, fazladan maksimum hız, ön ayırıcı ve Michelin Pilot Sport Cup 2 lastikler gibi avantajları da beraberinde sunacak.

Kokpitte; deri kaplı bucket koltuklar, performans bilgisi kaydedicisi ve Bose ses sistemi gibi donanımları standart olarak sunacak yeni Corvette ZR1, öncelikle Amerika’da satışa çıkacak. Fiyatı henüz açıklanmayan modelin bahar aylarında yollarda olması bekleniyor.

 

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir