2018 Aston Martin Vantage testte yakalandı

Gelecek nesil Aston Martin Vantage İngiltere’de yapılan testleri sırasında kameralara yakalandı.

İngilizlerin, 16 yıllık aradan sonra 2005 yılında geri dönen Vantege‘si tamamen yenileniyor. 2018 yılında yollarda olması beklenen yeni modelin testlerini İngiltere’de devam ettiren Aston Martin, DB11 gövdesinin altına sakladığı yeni otomobilinin görüntülenmesine engel olamadı.

Yeni neslinde birleşik alüminyumdan imal edilen gövde mimarisine kavuşacak Vantage, daha hafif olarak geri dönecek. Yeni gövdesiyle torsiyonel rijiditesinde ciddi bir artış yakalayacak yeni Aston, daha çevik ve daha performanslı bir otomobil halini alacak.

Mercedes-AMG‘nin 4 litrelik çift turbo sarjlı V8 motorunu kullanacak yeni Vantage, en güçsüz halinde 510 beygire sahip olacak. Modelin daha güçlü versiyonu Vantage S ise 560 beygirden fazla güç üretecek. İki markanın teknik anlamda yaptığı ortaklık sonucunda ortaya çıkan V8’lerin yazılı ise Aston Martin imzalı olacak.

V12 versiyonuna yeni neslinde de yer verecek Aston Martin Vantage, V12 seçeneğinde kullanacağı motoru yine kardeşi DB11’den alacak. 5.2 litrelik üniteyle yollara çıkacak V12 Vantage, 610 beygirden fazla güce sahip olacak. Her iki motorda da çift kavramalı otomatik ve 6 ileri manuel şanzıman seçenekleri bulunacak.

Yeni model henüz resmen duyurulmuş olmasa da ortaya çıkmasına oldukça yakın olduğumuz ortada. Önümüzdeki aylarda yapılacak Frankfurt Otomobil Fuarı’na yetişme ihtimali bulunan yeni Vantage, en uzak ihtimalle 2017 bitmeden tanıtılmış olacak.

 

 

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir