2018 Aston Martin Vantage neredeyse hazır

2018 Aston Martin Vantage

Aston Martin, tamamen güncellenen yeni jenerasyon Vantage‘yi üretime hazır haline ait kamuflajlı fotoğraflarıyla görücüye çıkardı.

İngiliz üreticinin 2005 yılından beri ürettiği GT’si Vantage, daha önce de görüntülenen yeni gövdesiyle ve teknolojileriyle 2017’nin sonunda yollara çıkıyor. Son James Bond filmi Spectre’nin yıldızı Aston Martin DB10‘u andıran çizgileriyle ve Vulcan esintileriyle kendini ‘kamuflajlı da olsa’ gösteren model, tahminlere göre Eylül ayında yapılacak Frankfurt Otomobil Fuarı’nda sahne alacak.

İngilizlerin yeni jenerasyon alüminyum gövde mimarisini kullanan yeni Aston Martin Vantage, DB11’in altyapısının daha kısa bir versiyonunu kullanacak. Platform değişikliğiyle birlikte daha hafif ve torsiyonel rijiditesi arttırılmış şekilde yola çıkması beklenen model, yeni neslinde daha çevik ve atletik olacak.

Giriş seviyesi modelinde Mercedes-AMG’nin 4 litrelik çift turbo sarjlı V8’ini kullanacak Vantage, 510 beygirden fazla güce sahip olacak. Daha fazla gücü sayesinde önceki nesildeki 4.8 saniyelik 0-100 km/s hızlanma değerini 4 saniyenin altına çekecek yeni model, 305 km/s maksimum hız sınırına ulaşabilecek. Modelin V12 versiyonu ise önceki versiyonda olduğu gibi 5.2 litrelik çift turbo destekli V12 üniteyi kullanacak. Her iki versiyon da 6 ileri manuel veya çift kavramalı otomatik şanzıman seçenekleriyle satışta olacak.

Aston Martin‘in patronu Andy Palmer’in yaptığı açıklamaya göre yeni Vantage 2017’nin son aylarında yollarda olacak. Daha güçlü Vantage V12 ise 2018 yılında ortaya çıkacak. Vantage’nin pist odaklı bir versiyonu da Aston Martin’in planları arasında yerini koruyacak.

 

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir