2017 Volvo XC60’ın örtüsü Cenevre’de kalkıyor

Volvo, 2017 Cenevre Motor Show‘a sayılı günler kala; yeni SUV’u XC60‘ın fotoğraflarını yayınladı.

‘Teaser’ fotoğraflarında XC60‘ı örtü altında gizleyen Volvo, yine de bir kaç küçük ipucu vermeden geçmedi. Yeni modelinde altyapı ve teknoloji anlamında büyük değişikliklere giden Volvo, modelin farklı bölgelerine yapılan bir çok dokunuşla XC60‘ı yeni modellerinin çizgisine çekiyor.

Fotoğraflarda net olarak seçilebilen; Volvo‘nun artık ‘imzası’ yerine geçen ‘Thor’un Çekici’ LED farlar, XC60‘ın dışında gerçekleşen yenilenme operasyonunun dikkat çeken en büyük detaylarından. Yine diğer yeni Volvo modellerinden tanıdığımız keskin hatlara sahip LED stoplar da örtünün altından seçilenlerden.

Yeni Volvo XC60‘ın yaşam alanıyla ilgili herhangi bir görsel yayınlanmasa da; markanın amiral gemisi S90‘da karşımıza çıkan ‘Sensus Connected Touch’ bilgi-eğlence sisteminin, XC60‘ın kokpitinde yer bulacağı kesinleşen bilgiler arasında. Kokpit tasarımında güncel modellerden esintiler taşıyacağı tahmin edilen XC60; dijital gösterge tablosuyla kullanıcılarının karşısına çıkacak.

İsveçlilerin yeni platformu; SPA (Scalable Premium Architecture) üzerinde şekillenen 4. model olacak XC60, aynı zamanda büyük kardeşleri XC90, S90 ve V90 ile aynı motorları da paylaşacak. Ağırlık diyetiyle yeni platformun faydasını görecek XC60, 2 litrelik benzinli ve dizel modüler motorlarla donatılacak. Modelin ayrıca ilerleyen günlerde bir ‘hibrit’ versiyona da kavuşacağı doğrulanan bilgiler arasında.

Yeni Volvo XC60 ile ilgili detaylı bilgileri alabilmek için 9 Mart’ta başlayacak olan 2017 Cenevre Motor Show‘u merakla bekliyoruz.

 

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir