2017 Volkswagen Touareg çok iddialı

Volkswagen‘in 2002 yılından beri ürettiği lüks SUV modeli Touareg, yenilenen görünümü ve teknolojileriyle iddialı geliyor.

Volkswagen grubunun lüks SUV’larının kullandığı PL71 platformunda üretilemeye başlanan Touareg, akrabaları Audi Q7 ve Porsche Cayenne ile birlikte aynı tesiste; Bratislava,Slovakya’da üretiliyordu. 2010 yılında yenilenen Volkswagen Touareg daha önce olduğu gibi Porsche Cayenne ile birlikte güncellenen PL72 platformundan yollara inmeye devam etti. Fakat yaşlanan yüzü ve eskiyen teknolojileriyle rakiplerinin gerisinde kalan Touareg için VW harekete geçti.

Alman üreticinin kompakt SUV modeki Tiguan’da uyguladığı tasarım konseptiyle yeniden tasarlanan 2017 VW Touareg, tıpkı VAG’ın diğer lüks SUV’ları Bentley Bentayga ve Audi Q7 gibi PL73 platformu üzerinde şekillenecek. Testleri sırasında kameralara yakalanan modeli dikkatli bakıldığında Amerika pazarı için hazırlanan Atlas’tan izler ve küçük kardeş Tiguan’dan çizgiler dikkat çekiyor. Her ne kadar benzerlikler olsa da Touareg’in kamuflaj altından da net olarak seçilebilen geniş omuz çizgisi, daha kısa aks mesafesi ve daha büyük ön ızgara modelin nispeten özgün bir tasarımla hazırlandığının ipuçlarını veriyor.

Hibrit versiyon üzerinde oldukça özenli çalışan Volkswagen, yeni Touareg‘de 385 bg güç ve 700 Nm tork üreten bir kombinasyon kullanacak. Sadece elektrik moduyla 80 kilometre gidebilecek olan ‘Hybrid Touareg’, Volkswagen’in iddiasına göre 100 kilometrede sadece 3 litre yakıt tüketecek. 2017 yılında duyurulacak olan Touareg, aynı zamanda grubun 4 silindirli benzinli ve dizel motorlarıyla da donatılacak.

Dört tekerlekten çekiş sistemini standart olarak sunacağı bilinen Touareg, yeni modelinde çok daha ‘lüks’ olacak. Kabinde işçilik ve malzeme kalitesiyle çıtayı yükseltmeye hazırlanan Touareg, yine markanın iddiasına göre pazardaki en iyi bilgi-eğlence sistemini sunacak. Yeni Volkswagen Touareg bu yolla segmentinin güçlü premium rakipleri 2018 BMW X5 ve Volvo XC90 ile rekabet edebilecek.

Bu yıl içinde tanıtılması beklenen yeni Touareg’in 2018 yılı gelmeden yollarda olması bekleniyor.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir