2017 Suzuki Swift resmen duyuruldu

Geçtiğimiz günlerde basına sızdırılan broşürleriyle gündeme gelen yeni Suzuki Swift, marka tarafından resmen duyuruldu.

Japon iç pazarı için hazırlanan tanıtım programı ile, broşürde yer alan bilgilerle örtüşecek şekilde yeni Swift hakkındaki detaylar açığa çıkmış oldu. Güncellenen tasarımıyla artık çok daha modern görünen Swift, Suzuki’nin yeni modellerinde kullandığı tasarım detaylarına sahip. Yeni Japon’un en can alıcı noktası ise şüphesiz ön kısmı. Swift’in yüzüne yapılan estetik operasyon, değiştirdiği far ve ızgara yapısıyla yeni otomobile oldukça özgün bir tasarım kazandırmış. Fakat yine de yeni Swift’in uzakdoğulu bazı akrabalarından izler taşıdığını söylememiz yanlış olmaz.

Güncellenen küçük Japon’un yaşam alanında ise diğer yeni Suzuki modellerinden tanıdığımız detaylar dikkat çekiyor. Vitara‘ya benzerliğiyle dikkat çeken konsol tasarımı, klima kumanda paneli ve dairesel havalandırma menfezleri; İgnis‘te ve yine Vitara’dan hatırladığımız gösterge tabloları ve yol bilgisayarı ekranı bunlardan bir kaçı.

Yeni Suzuki Swift 3 motor ve 7 donanım seçeneği ile yollara çıkacak. Yeni model hakkında dikkat çeken en önemli detaylardan birisi ise ‘Hybrid‘ olarak ifade edilen Swift modeli. 1.2 litrelik benzinli motorla ve CVT şanzımanla kombinlenen ‘Hybrid’ Swift hakkında merak edilenler ilerleyen günlerde netlik kazanacak. Dikkat çeken versiyonlardan bir diğeri RSt. Modelde belirtilen motor ve şanzıman seçeneği; 1.0 turbo ünite ve 6 ileri şanzıman. Bu kombinle de hızlı bir Swift’e sahip olmak isteyenlerin talebi giderilmiş olacak. RSt 6 ileri otomatik şanzıman ve öncen çekiş ile kullanıcılarıyla buluşacak. Farklı kombinasyonlara göre, Swift modellerinde 4 tekerlekten çekiş sistemi tercih edilebilecek.

Yeni motorlar birlikte Suzuki Swift yeni teknolojilere de ev sahipliği yapacak. Çarpışma önleme sistemi, uzun far desteği ve adaptif hız sabitleyici bunlardan bir kaçı.

Yeni Suzuki Swift 4 Ocak itibariyle Japonya’da satışa çıkacak. Modelin global tanıtımı ise Mart’ta yapılacak olan Cenevre Motor Show‘da gerçekleşecek

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir