2017 Suzuki Swift Cenevre’de sahne aldı

Suzuki’nin geçtiğimiz senenin son günlerinde duyurduğu yeni modeli Swift, Cenevre Otomobil Fuarı‘nda sahne aldı.

Hali hazırda Japonya’da çoktan satışına başlanan model 3 ay içinde Avrupa yollarına inmeye başlıyor.

Japon üreticinin uzun zamandır minikler ligindeki temsilciliğini üstlenen Swift, yenilenen görünümüyle ve teknolojileriyle segmentinin çok satan isimlerinden rol çalmaya geliyor. Daha geniş, daha hafif ve daha güçlü bir hale gelen yeni Swift, markanın Avrupa pazarında atacağı adımlar için büyük önem taşıyor.

Yeni Suzuki Swift, markanın ‘Heartect’ adını verdiği yeni platform üzerinde üretiliyor. Önceki modele göre yeni Swift; uzunluğundan 10 mm, yüksekliğinden de 15 mm kaybetse de daha alçak koltuklarla baş mesafesini korurken köşelere doğru itilen tekerleklerle 20 mm daha uzun bir dingil mesafesi sunuyor. Ayrıca 40 mm daha geniş olan yeni Swift, bagaj hacmini 200 litreden 254 litreye çıkarmış durumda.

Şimdilik toplam 3 farklı motorla duyurulan Suzuki Swift, 2 benzinli ve 1 hibrit olmak üzere; 1.2 litrelik 4 silindirli 90 beygirlik, 1 litrelik 3 silindirli 110 beygir ve 1 litre 3 silindirli motorun elektrikli motorla kullanıldığı seçenekler sunacak. Modellerin hepsi 5 ileri manuel ve 6 ileri otomatik şanzıman seçeneklerine sahip olacak.

Swift, donanım paketine göre değişmekle birlikte; MirrorLink, Apple CarPlay ve Android Auto uyumlu 7 inçlik bilgi eğlence ekranı, Bluetooth bağlantısı, geri görüş kamerası, deri direksiyon, gündüz LED’leri, 16 inç jantlar, 6 hava yastığı gibi bir çok donanım sunacak.

Suzuki Swift markanın Japonya’daki Sagara fabrikasından dünyaya ihraç edilecek. Fiyatlar ise henüz bilinmiyor.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir