2017 Seat Ibiza 31 Ocak’ta görücüye çıkıyor

Seat‘ın minikler ligindeki başarılı temsilcisi Ibiza, yenilenen görünümü ve alt yapısıyla 31 Ocak 2017’de görücüye çıkıyor.

Seat’ın resmi yayın kanallarıdan yayınladığı video içerik, yenilenen Ibiza‘nın ortaya çıkacağa tarihi işaret ediyor. İspanyol üretici tarafından; ’31 Ocak, takipte kalın’ mesajıyla paylaşılan video içerikte, rakamlarla Seat Ibiza’nın geçmişi anlatılıyor. Minik İspanyol’un Mart ayında yapılacak Cenevre Motor Show’da tüm detaylarıyla dünyaya tanıtılması ve Temmuz itibariyle de satışta olması bekleniyor.

Peki Seat Ibiza‘da neler değişiyor?

Daha önce yayınlanan casus fotoğraflara bakarak ne yazık ki Ibiza‘nın görünümü hakkında bir tahmin yapamıyoruz. Sebebi ise daha önce eşine pek rastlamadığımız bir kamuflaj stratejisi. Yeni modelini özenle saklayan Seat, bunun için Hyundai i20‘ni gövdesini kullandı ve yeni model hakkında neredeyse hiç ipucu vermedi. Neyse ki güvenilir kaynaklardan gelen bilgiler ve VAG grubunun stratejileri düşünüldüğünde yeni Ibıza hakkında bilinmeyenler azalıyor.

 

Volkswagen’in yeni platformu MQB A0 platformu üzerinde şekillenecek olan yeni Seat Ibiza, artık tıpkı aynı aileden akrabası Audi A1 gibi daha büyük olacak. Büyük abisi Leon gibi yatay formlu LED stoplara ve üçgen yapılı LED farlara sahip olması beklenen yeni Ibiza, bir bütün olarak da markanın yeni modelleri Ateca ve Leon‘un genlerinden izler taşıyacak.

Daha fazla ‘premium’ olma iddiasıyla hazırlanan yeni Seat‘ın, yaşam alanında işçilik ve malzeme kalitesiyle rakiplerinin önüne geçirilmesi planlanıyor. Büyüyen ebatlarla birlikte kabinde çok daha fazla yaşam alanı sunacak olan Ibiza, hem bagaj hem de diz-baş mesafesi konusunda önceki modelden ileride olacak.

Volkswagen grubunun son dört silindirli benzinli ve dizelleriyle satışa çıkacak olan yeni Ibıza, 1 litrelik 3 silindirli motoru da kullanmaya devam edecek. Ibıza‘nın bir de aşırı beslemeli 1.8 turbo benzinli üniteyle hazırlanan ‘Cupra‘ versiyonuna sahip olacağını tahmin etmek zor değil.

Yeni Seat Ibiza‘nın satışına başlanmasını takip eden günlerde, bir de ‘crossover’ versiyonunun ortaya çıkacağı giderek artan dedikodular arasında önemli bir yere sahip. Seat tarafından resmi olarak yalanlanmayan ‘Ibıza xPerience’, Autocar‘ın İngiltere merkezinin aldığı haberlere göre dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olmayacak ve sadece önden çekişli olarak üretilecek. Standart modelden daha uzun,daha yüksek ve daha geniş olması beklenen agresif versiyonun; geniş plastik çamurluklar ve yerden daha yüksek gövde gibi bilinen formüllerle hazırlanması bekleniyor.

2017 Seat Ibiza‘yı merak edenlerin ve canlı görmek isteyenlerin yaz aylarını beklemesi gerekiyor.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir