2017 Nissan Micra banttan indi

Japon üretici Nissan‘ın 1982 yılından beri minikler ligindeki temsilciliğini üstlenen Micra, yenilenen haliyle üretim bantlarından inmeye başladı.

Tamamen yenilenen Nissan Micra, Nissan-Renault ortaklığının Flins,Fransa’da yer alan fabrikasında üretilmeye başlandı. 11 Ocak itibariyle banttan inmeye başlanan yeni Nissan Micra’lar, Şubat ayının ortasından itibaren Avrupa’nın çeşitli yerlerindeki sahiplerine teslim edilmeye başlanacak. Micra, aynı zamanda Renault tarafından yönetilen bir fabrikadan çıkan ilk Nissan modeli alacak.

2017 Nissan Micra production2017 Nissan Micra production

‘Avrupa’daki kompakt otomobil segmentini yeni bir levele taşımak istiyoruz’ diyen Nissan Avrupa’nın müdürü Paul Willcox, yeni Nissan Micra‘nın müşterilerin bugün ne istediğine ve yarından ne beklediğine odaklandığını söyledi.

Nissan‘ın başarılı modeli Micra, tüm dünyada 7 milyondan fazla satış adetine ulaşarak markanın en başarılı modelleri arasında yerini aldı. 5. jenerasyonuyla yollara çıkacak yeni Micra; 1 litre 73 beygir atmosferik, 0.9 litre 90 beygir IG-T turbo benzinli ve 1.5 litre 90 beygir turbo dizel motorlarla yoluna devam edecek.

Tasarım anlamında büyük değişikliklere uğrayan Micra, Nissan’ın yeni tasarım diliyle şekillendi. Önceki modelin feminen görünüşüne oranla çok daha agresif ve maskülen hatlara sahip yeni Micra, 100’den fazla kişiselleştirme seçeneğine sahip olacak. Kullanıcılar isterse; aynaları, sis farlarının alt kısmını, kaputu, tavanı, marşpiyelleri, arka difüzörü ve jantları farklı desen ve renk seçenekleri ile şekillendirebilecek.

Yaşam alanında da devrim niteliğinde değişikliklere giden Nissan Micra; 7 inçlik dokunmatik ekran, 6 hoparlörlü 360 derece Bose ses sistemi, gösterge panelinde 5 inçlik bilgi ekranı ve 360 derece park kamerası gibi donanımlarla kullanıcılarına sunulacak.

 

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir