2017 Mini Countryman karşınızda

Mini’nin başarılı modeli Countryman merakla beklenen yeni haliyle sonunda duyuruldu. Yeni Mini, daha büyük ve daha verimli olarak Şubat ayı itibariyle yollarda olacak.

Yeni Countryman‘in 20 cm artan uzunluğu ve 3 cm artan genişliği onu en büyük Mini modeli yapıyor. Artan rakamlarla Mini Countryman’in toplam uzunluğu 4.3 metre olarak açıklanıyor. Ayrıca dingil mesafesinde de 7.5 santimlik bir artış mevcut. Yeni model C segmentine dahilmiş gibi gözükse de, Mini’ye göre Volkswagen Golf’ten Audi Q3’e kadar bir çok modele alternatif oluşturuyor.

Yeni Countryman’in çok daha maskülen göründüğünü söylemek yanlış olmaz. Değişen ön ve arka aydınlatma grubu, tampon ve ızgara yapıları, difüzör ve keskinleşen tasarım detayları 6 yıldır yollarda olan Countryman’i tekrar gözde yapacak gibi duruyor.

Countryman içinde ise artık daha çok alan sunuyor. Dingil mesafesi ve toplam uzunluktaki artıştan son santimine kadar faydalanan yeni Mini, hem kokpitinde hem de yolcuların yaşam alanında artık çok daha cömert olacak. Ön konsolda ve orta konsolda çeşitli değişiklikler yaşanırken, bunların arasında en çok dikkat çeken ortadaki dev boyutlu ekran ve değişen dashboard. Ayrıca Mini’nin geleneksel yuvarlak havalandırma ızgaraları Countryman’de yerini köşeli bir yapıyla şekillendirilmiş yeni menfezlere bırakıyor. 40/20/40 oranında yatan koltuklarla donatılan yeni Countryman, 470 litrelik hatırı sayılır bir bagaj hacmi ile birlikte satışa sunulacak.

Mini’ Countryman’de kullanılacak olan motorların ise şu şekilde olacağı açıklandı.

Benzinli Motorlar

-1.5 litre 3 silindir- 136 bg 220 Nm tork (Cooper Countryman)

-2.0 litre 4 silindir-192 bg 280 Nm tork (Cooper S Countryman)

Dizel Motorlar

-2.0 litre 4 silindir-150 bg 330 Nm tork (Cooper D Countryman)

-2.0 litre 4 silindir-190 bg 400 Nm tork (Cooper SD Countryman)

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir