2017 Lamborghini Huracan Superleggera’ya 5 kala

İtalyan süper spor üreticisi Lamborghini’nin, mevcut modelleri arasında en çok satanlardan birisi olan Huracan‘a Superleggera versiyonu hazırladığı biliniyor. Yeni model geçtiğimiz günlerde Nürburgring‘de yapılan testleri sırasında kameralara yakalanmıştı. Üzerinden çok zaman geçmeden süper İtalyan hakkında  yeni bilgiler geldi. Bu bilgilere bakılırsa Lamborghini Huracan Superleggera; yeni bir enjeksiyon sistemine sahip olacak ve gövdesi karbonfiberden imal edilecek.

Markanın standart modellere kıyasla daha hafif ve pist odaklı olarak tasarladığı modeller ‘Superleggera’ adıyla biliniyor. Huracan içinde aynı formülü uygulayacak olan İtalyan üretici, anlaşılan ağırlık konusundaki problemi karbonfiber malzeme ile çözecek. 1422 kilogramlık standart Huracan’a uygulanacak ağırlık diyetinin yanında, yeni enjeksiyon sistemiyle aracın performansına önemli bir katkı sağlanacak.

Yeni Huracan Superleggera, ‘down force’ etkisini arttırmak için hazırlanan büyük arka kanadıyla daha önceki Superleggera modellerinden biraz daha farklı görünecek. Ayrıca yeni modelin arka kısmının neredeyse tam ortasında konumlandırılan egzoz çıkışları alışılmadık ve agresif bir görüntü sunacak. Bu tarz bir egzoz çıkışını Huracan’ın GT3 versiyonunda da görmüştük.

Huracan Superleggera, standart modeldeki 5.2 litrelik atmosferik V10 üniteyi kullanacak. Mevcut Huracan’larda 610 beygir güç sunan motorun Superleggera’da nasıl bir güç çıkışı ile hazırlanacağı ise şimdilik bilinmezliğini koruyor. Şanzıman tercihinin ise 7 ileri çift kavramalı otomatik şanzımandan yana kullanılacağı kesin. Standart modelin 1422 kilogramlık ağırlığıyla 0-100 koşusunu 3.2 saniyede tamamladığı 325 km/s’lik son hıza ulaştığı düşünülürse, ağırlık konusunda hatırı sayılır bir azalmayla yollara çıkacak olan Superleggera’nın performans verilerinin de iddialı olacağını tahmin etmek zor değil. Yeni Lamborghini Huracan Superleggera‘nın 2017 yılının Mart ayında yapılacak olan Cenevre Motor Show’da resmen tanıtılması bekleniyor.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir