2017 Lamborghini Aventador S resmen tanıtıldı

İtalyan süper spor üreticisi Lamborghini’nin merakla beklenen özel modeli Aventador S resmen duyuruldu. 2011 yılında Murcielago‘nun yerini alan Aventador’un en güncel ve en sportif hali Aventador S, Lamborghini’nin yeni gözdesi olacak.

Yeni Aventador hem kaputun altında hemde gövdesinde bir çok değişiklik barındırıyor. Özellikle otomobilin dışında ‘aerodinamik’ konusuna daha çok eğilen İtalyanlar; yeni ön tampon tasarımı ve 3 farklı konuma ayarlanabilen kanat ile hem ‘down-force’ yani yere basma kuvvetinde büyük bir ilerleme sağlıyor hem de normal şartlarda Aventador‘un sürtünme katsayısını iyileştiriyor. Rakamlarla konuşmak gerekirse; artık aracın burnunda %130,  arka kısımda ise %50 daha fazla down-force etkisi sağlanıyor. Aventador S aynı zamanda markanın çelik monokok şase sistemini kullanmaya devam ediyor.

Lamborghini Aventador S‘e hayat veren ünite ise 6.5 litrelik atmosferik V12. 740 beygir güç ve 690 Nm tork üretecek bu devasa ünite Aventador S‘i 0’dan 100 km/s hıza 2.9 saniyede ulaştıracak. Mühendislerin elde ettiği maksimum hız rakamı ise 350 km/s. Değişken hava emiş ve valf zamanlaması gibi sistemlere sahip motor 8500 d/dak maksimum devire ulaşabilecek. %20 daha hafif yeni egzoz sistemiyle donatılan İtalyan boğa, markanın kendi tasarımı olan ‘Independent Shifting Rod’ 7 ileri otomatik şanzıman ve 4 tekerlekten çekiş sistemiyle yollarda olacak.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir