2017 Hyundai i30’un steyşın karoseri de hazır

Hyundai‘nin tamamen yenilenen kompakt modeli i30‘un steyşın karoseri de resmen duyuruldu.

Güney Koreli üreticinin en çok satan kompakt otomobili i30, geride bıraktığımız yılın sonlarında yenilenmişti. Sadece hatchback gövdeyle duyurulan yeni i30, daha fazla bagaj isteyenleri sevindirecek steyşın karosere de nihayet kavuştu. Hyundai tarafından yayınlanan fotoğraflarla modelin önümüzdeki ay yapılacak olan Cenevre Motor Show’da resmen tanıtılacağı doğrulanmış oldu.

602 litrelik (koltuklar yatık vaziyette 1650 litre) bagaj hacmiyle neredeyse üst sınıftaki rakipleri kadar bagaj hacmi sunan steyşın i30, kendi sınıfındaki kompakt rakiplerini en azından bagaj konusunda korkutacağa benziyor.

Arka kısıma doğru eğimi artan tavan çizgisiyle coupe-vari bir görünüm yakalayan i30 Vagon, ön kısımda hatchback gövde ile bire bir aynı tasarımı kullansa da arka kısımda kendine özgü çizgilere sahip. Steyşın i30‘un iç tasarımı da hatchback kardeşiyle aynı. 5 veya 8 inç olarak tercih edilebilecek renkli dokunmatik bilgi-eğlence ekranıyla satın alınabilecek i30 Vagon, Apple Carplay ve Anroid Auto gibi bağlantıları destekleyecek.

1.4 litrelik ve 1 litrelik 3 silindirli T-GDI benzinli ünitelerle yola çıkacak steyşın i30, ayrıca 1.6 dizel motorun 3 farklı güç seçeneğini de (95 bg, 109 bg, 132 bg)  kullanıcılarına sunacak.

Bir çok sürüş asistanı ve güvenlik yardımcısıyla donatılacak steyşın i30; adaptif hız sabitleyici, otonom fren, arka çapraz trafik asistanı, kör nokta uyarı sistemi ve şerit takip asistanı gibi donanımlara sahip olacak.

Hyundai i30 Vagon‘un hatchback modelle birlikte Mart ayı itibariyle Avrupa’da satışa çıkması bekleniyor.

 

 

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir