2017 DS7 Crossback resmen duyuruldu

Fransızlar’ın yeni SUV’u DS7 Crossback, Cenevre Motor Show‘dan önce yapılan etkinlikle resmen duyuruldu.

Büyüyen SUV ve crossover pazarında, PSA‘nın Citröen kanadı için mücadele verecek yeni DS7 Crossback; Fransız üreticinin ‘ilk SUV modeli’ ünvanını aldı. PSA‘nın ‘premium’ sınıftaki rakipleri için hazırladığı DS7 Crossback, Audi Q5 gibi rakiplerine karşı mücadeleye girecek. DS‘in yetkili isimlerinin söylediğine göre DS7 Crossback; kullanılan materyallerle, tasarımıyla ve teknolojileriyle PSA’nın üst sınıf temsilcisi olma rolünü üstlenecek.

X74 kod adıyla PSA‘nın modüler platformu EMP2 üzerinde şekillenen DS7 Crossback, 5 farklı motor seçeneğiyle duyuruldu. Motor ve güç senekleri ise şöyle:

-1.2 litre 3 silindirli benzinli ünite: 130 bg güç

-1.6 litre 3 silindirli benzinli ünite: 180 bg ve 230 bg güç

-2 litre 4 silindirli dizel: 180 bg güç

-1.5 litre 3 silindirli dizel DVR motor (güç değeri şimdilik bilinmiyor)

1.5 litrelik ve 1.2 litrelik ünitelerle 6 ileri manuel şanzımanı kombine eden DS, diğer motorlarda yeni 8 ileri otomatik şanzımanını kullanacak. Sadece önden çekişli üretilecek DS7‘de gelecek için herhangi bir dört tekerlekten çekiş sistemi planı bulunmuyor.

Yaşam alanında Peugeot‘un SUV modellerinden tanıdığımız bir çok enstrümanı kullanan DS7, sürücü gösterge ekranını ve 12 inçlik bilgi-eğlence ekranını digital olarak sunacak. Ön koltuklarda elektrik desteği sunan DS7‘de ayrıca Focal Electra ses sitemi de opsiyon listesinde. Peugeot‘un i-Cockpit sisteminin DS’e revize edilmiş bir halini kullanması muhtemel DS7, yaşam alanına gösterdiği özenle ‘premium’ olma iddiasını destekleyecek.

Görsel anlamda tasarımıyla göz dolduran DS7; LED aydınlatmalar ve bol kromla ‘premium’ takısını almaya ne kadar niyetli olduğunu dışında da hissettiriyor. Farklı aydınlatma modlarına sahip, dönüşe duyarlı ve uzun far asistanına sahip aktif LED farlarla donatılan DS7 Crossback, kızılötesi temelli gece görüş yardımcısı ve yarı otonom sürüş asistanı gibi bir çok teknolojik donanıma sahip olacak.

PSA‘nın ‘Active Scan’ süspansiyon sistemiyle donatılan DS7 Crossback, yol şartlarına göre süspansiyonlarının sertliğini ayarlayabilecek. Aracın ön camının üstüne yerleştirilen kamera sayesinde yol durumunu tespit eden DS7, süspansiyon sistemine giden komutlar sayesinde yolculuğun konforunu koruyacak.

Mulhouse,Fransa’da bulunan PSA‘nın üretim tesisinden yollara inecek DS7, 2018 yılının ilk ayları itibariyle kullanıcılarıyla buluşacak.

 

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir