Volvo Cars da Korona Virüsü Mücadelesi İçin Önlemler Aldı

İsveçli Otomotiv Firması Volvo Cars, tüm Dünya’yı yoğun biçimde etkileyen Koronavirüs’e karşı alınan tedbirlerini medya ile paylaştı.

Ana odağının her zaman tüm çalışanlarının sağlığı ve güvenliği olduğunu açıklayan Volvo Cars’ın  şirket bünyesinde aldıkları önleyici tedbirler ve seyahat kısıtlamaları ilk andan itibaren hayata geçirildi. Bu virüsün daha da fazla yayılmasını engellemek için sosyal mesafe koyma dönemine girildi. Bu önlemler ışığında üretimin kapatılması, evden çalışma ve daha fazla kişisel önlem alınması alınan tedbirler arasında yer alıyor.

Bu doğrultuda Volvo Cars Belçika fabrikası 5 Nisan tarihine kadar kapalı kalacak. İsveç ve ABD tesisleri ise 26 Mart ile 14 Nisan tarihleri arasında kapalı olacak. Türkiye ofisi 11 Mart’tan bu yana evden çalışırken, global ofislerin bir kısmı da 26 Mart itibariyle genel olarak evden çalışacak ve çalışma saatleri azaltılacak. Bu tedbirler ile işlerin güvence altına alınması ve Volvo Cars’ın mümkün olan en kısa sürede ve güvenli bir şekilde normal üretime geri dönmesini sağlaması hedefleniyor.

Volvo Cars, uzun bir kapalı kalma süresinin ardından Çin’deki 4 fabrikasını ise yeniden açtı. Volvo Cars CEO’su Håkan Samuelsson, “Başlıca endişelerimiz çalışanlarımızın sağlığı ve işimizin geleceği. Hükümetler ve yetkililer tarafından uygulanan değerli destek programlarının yardımıyla hızlı bir şekilde hareket ediyoruz.” dedi.

Son açıklanan önlemlerden etkilenen Volvo Cars üretim tesisleri, Torslanda, Skövde ve Olofström (tüm İsveç), Gent (Belçika) ve Güney Carolina’da (ABD) yer alıyor. Yine bu önlemlerin etkili olacağı ofis çalışanları ise şirketin İsveç, Göteborg’daki merkezinde, Ghent fabrikasında ve pazarlarında çalışıyorlardı.