2019 Mercedes CLS kamuflajla yakalandı

Mercedes‘in 2004 yılında piyasaya çıkardığı lüks coupe modeli CLS, 3. nesliyle yollara çıkmaya hazırlanıyor. Alman üreticinin başarılı modeli yapılan testleri sırasında kamuflajlı da olsa ilk kez kameralara yakalandı.

Daha önce çıkan dedikodular CLS‘nin yoluna ‘CLE’ ismiyle devam edeceği yönündeydi. Nitekim S Serisi’nden çok E Serisi’ne olan benzerliği, CLS hakkında çıkan bu dedikodulara kısmen de olsa doğruluk katıyordu. Fakat son gelen haberler Mercedes’in ‘CLS’ isminden vazgeçmediğini gösteriyor. Öyle ki 3.nesil CLS, büyük ölçüde E Serisi tabanlı olarak üretilecek olsa da 4 kapılı coupe trendini başlatan model olarak aynı isimle yoluna devam edecek.

Kamuflaj üstünden görülebilenlere bakılırsa; yeni Mercedes CLS, piyasaya çıkan son coupe Mercedes modellerinden artık gözümüzün alıştığı far-stop ve ızgara yapısıyla yollara çıkacak. C Serisi Coupe, E Serisi Coupe ve S Serisi Coupe‘de kullanılan yatay formlu LED stoplar; kamuflaj olsa da yeni CLS‘de görülebilen en net detaylardan. Her ne kadar gizlenilmeye çalışsa da profilden net olarak seçilebilen eğimli bagaj kapağı, yine diğer coupe Mercedes’lere fazlasıyla benziyor.

W213 kasa kodlu güncel E Serisi’nin platformu üzerinde üretilecek olan yeni CLS, sedan kardeşinden hem daha uzun hem de daha geniş olacak. ‘Plug-İn Hybrid’ versiyonununda olacağı tahmin edilen yeni CLS’nin ürün gamının en tepesinde ise yine ‘AMG’ logolu; 4 litrelik V8’e sahip ateşli ’63 S’ olacak. Modelin mevcut E Serisi hesaba katıldığında minimum 612 beygir güçle geleceğini tahmin etmek zor değil. Hatırlamak gerekirse, Mercedes-AMG E 63 S; 850 Nm tork üreten çift turbolu motoruyla ve 4MATIC dört tekerlekten çekiş sistemiyle 0’dan 100 km/s hıza 3.4 saniyede ulaşıyor.

Yeni model hakkındaki bilinmeyenler, ilerleyen günlerde netlik kazanacak.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir