2019 Mercedes A Serisi kamuflajla görüntülendi

Mercedes‘in kompakt sınıftaki premium temsilcisi A Serisi; 2019 yılında, yenilenen görünümü, kokpiti ve teknolojileriyle yollara çıkacak. Henüz geliştirme ve test aşamasında olan yeni A Serisi, kamuflajlı haliyle kameralara yakalandı.

A Serisi‘ni gizlemeye oldukça özen gösteren Mercedes, ne yazık ki bu konuda çok başarılı olamamışa benziyor. İsveç’te yapılan testleri sırasında görüntülenen prototip, yeni A Serisi hakkında bir çok detayı ele verdi.

Şüphesiz ki çekilen fotoğraflar arasında en çok dikkat çeken, Mercedes A Serisi‘nin kokpitinin göründüğü kareler. Markanın S Serisi ve E Serisi’nde kullandığı büyük ve geniş ebatlı ‘ekranların’ A Serisi‘nde görülmesi herkeste büyük bir şaşkınlık yarattı. Direksiyon ve orta konsol yapısında radikal değişimlere giden Mercedes, premium algısını arttırdığı kokpitiyle kompakt otomobiller arasında rekabeti kızıştıracak gibi görünüyor.

Alman üreticinin MFA platformunun yeni versiyonu olan MFA2 platformu üzerinde üretilecek olan yeni Mercedes A Serisi, fazla ağırlıklarından kurtulmanın yanında daha geniş dingil mesafesiyle hem yolculara daha çok yaşam alanı sunacak hem de bagaj konusunda daha cömert olacak. Yeni platformla alternatif güç ünitelerine daha fazla uyum sağlayacak hale getirilen A Serisi, olası bir plug-in hibrit versiyonuna ve 3 silindirli motora hazır hale getirilecek.

Aracın dışıyla ilgili çok fazla bilgi olmasa da Mercedes’in diğer modellerinden tanıdık gelen çizgilerin ve tasarım öğelerinin A Serisi’nde de kullanılacağını tahmin etmek zor değil. Daha büyük ızgara yapısı ve daha yumuşak çizgilerle ayırt edilebilecek yeni model gövdesinde büyük bir evrim geçirmese de tampon ve far gibi enstrümanların yardımıyla kendi özgün çizgisini yakalacak.

Yeni A Serisi ile ilgili en büyük haberlerden birisi ise yeni modelin 2 gövde seçeneğiyle satışa sunulacağı konusu ile alakalı. 5 kapılı hatchback ve 4 kapılı sedan karoserlerle tanıtılması beklenen A Serisi, sedan versiyonunda CLA‘dan daha fazla alan sunacak.

Mercedes’in Renault iş birliğiyle geliştirdiği dizel motoru ve kendi benzinli motorlarını kullanmaya devam edecek A Serisi, A40 ve A45 olarak isimlendirilecek iki farklı ‘ateşli’ versiyona sahip olacak. Mevcut model A45’in 381 beygirlik gücünün yeni modelde 400 beygirin üzerine çıkması beklenirken, nispeten daha ‘yumuşak’ versiyon A40; 300+ beygire sahip olacak.

2019 Mercedes A Serisi‘nin bu senenin sonunda yapılacak Frankfurt Motor Show’da sahneye çıkma ihtimali bulunuyor. Modelin ne zaman satışa çıkacağı ise şimdilik bilinmezliğini koruyor.




Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir